Премиерът призова президента да свика Консултативен съвет за преговорите с Македония (видео)

OFFNews 20 май 2022 в 18:15 3019 6

Снимка gov.bg

Във видеообръщение премиерът Петков призовава президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония.

Министър-председателят подчертава, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение.

„На Консултативния съвет по национална сигурност да участват всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе доклад за състоянието на преговорите между България и Северна Македония. Този доклад ще бъде обсъден и на редовния коалиционен съвет следващата седмица“, поиска премиерът.

Кирил Петков потвърждава, че "кабинетът няма да направи нищо на база на външен натиск и преди пълно разбирателство на ниво коалиционен съвет, задълбочено обсъждане в КСНС, и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в тази държава: българският парламент."

„Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна Македония и това трябва да е абсолютно ясно за цялото българското общество и за външните ни партньори“, завърши обръщението си Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5926

6

pisnamiotmutri

21.05 2022 в 00:14

От ИТН многократно повтарят внушението че сам Петков ще прати Македония в ЕС. Явно Трифонов не знае, че е в коалиция.

-3

4

spirit оригиналът

20.05 2022 в 22:14

Кое ще възпламени България ли?

Македония. Вече загубихме по административен ред Охридската епископия и идва ред на административната част от играта. Кирил и Асен са достатъчно повърхностни личности, готови да запалят огъня на гражданската война. Безусловното сваляне на българското вето, което предстои по указания на САЩ, е на практика териториална загуба за България. Ще признаем, че реките от кръв на нашите деди и бащи пролята в името на българските национални идеали е била безмислено пролята. С това ще стъпчем с мръсните си крака гробовете на нашите собствени бащи!

Разбирате ли какво ви казвам?

Лошото става много бързо, сами видяхте колко бързо. Ще загинат много предатели и подлеци, но ще загине и целия потенциал на българската нация, което е и крайната цел на нашите „партньори и съюзници“. България ще остане една обезлюдена територия, която няма да има причина да продължи да се казва така, заради променения демографски профил. С това приключва завинаги и руснаците ще бъдат виновни

7635

3

Marsalis

20.05 2022 в 19:07

Прозрачност и диалог. Неща, които рядко се срещат в българската политика. Успех!

2172

2

Johnny B Goode

20.05 2022 в 19:03

Не ги мисли троловете, ще им дадат друга дъвка да дъвчат.

2744

1

AAA

20.05 2022 в 18:31

Ей , тоя пак прецака троловете .Ама нали тайно щеше да си даде съгласието Северна Македония да ги приемат в ЕС.