Предизборно със Светльо Витков в подкаста на OFFNews разговаря Искра Ангелова (видео)

Искра Ангелова 24 май 2024 в 12:33 3647 3

Предизборно със Светльо Витков в подкаста на OFFNews разговаря Искра Ангелова (видео)

Светльо Витков от "Глас народен", кандидат на изборите за народно събрание на 9 юни, беше гост в предизборното студио на OFFNews. В контекста на все по-кресливата и компрометираща предизборна кампания с надвикващи се в студиата кандидати, които нямат нито време, нито възможност, нито - може би - капацитет да дадат ясни и конкретни отговори на основните въпроси, които вълнуват хората, а вместо това затъват в алабализми... е все по-трудно да се чуе искрено политическо говорене, което излага и визия за решения на проблемите, които са се натрупали през последните 15 години. Опитахме да поговорим за тези проблеми. В масирано очернящата кампания и компроматната война, която се води горе долу по всички големи медии, ние пък решихме да не плюем другите, а да анализираме генезиса на процесите, довели ни дотук като общество. Попитахме Светльо Витков и как ще я бъде онази фасадна политика, която реално не се интересува от хората.

В редакцията на OFFNews решихме всеки кандидат за народен представител, който дойде в нашето студио, да отговори с по няколко думи на 10 базисни въпроса. Светльо Витков каза какво мисли по тях. Той беше и общински съветник цели 4 години, та имаше и забележки към новата и старата управа на столицата. И още: защо България продължава да е най-бедната страна в ЕС, както и най-болната, функционално неграмотната, корумпираната и тъжната? Как да задържим хората в периферията и регионите, как да ги подкрепим да останат там и да работят с радост и удовлетворение? Кой всъщност усвоява средствата от европейските фондове и Плана за възстановяване и устойчивост - Светльо Витков беше радикален по този въпрос. Изобщо неговата тема беше защо статуквото не може да бъде разрушено и защо малка партия като "Глас народен" е длъжна да се явява на избори, макар да няма кой знае какви шансове да влезе в голямата игра.

И още: как да се справим с бедността? Защо здравеопазването ни работи с толкова спънки? Защо в България има толкова много частни университети и болници? Как да се разруши шуробаджанашкият и централизиран начин, по който все така се печелят проекти, конкурси и обществени поръчки у нас? Какво мисли за войната в Украйна и диктатурата на Путин? А за свободата на медиите у нас? Какво по същество би трябвало да представлява съдебната реформа, за да има работещо правосъдие и престъпниците най-сетне да се озоват там, където им е мястото - зад решетките? Защо ПП-ДБ не успяха реално да сложат спирачки в модела на управление от последните 15 години? И най-вече - има ли България целенасочена, ефикасна и дългосрочна културна политика и защо... няма?

Светльо Витков от "Глас народен" беше безкрайно откровен в интервюто си с Искра Ангелова. Вижте го и го чуйте във видеото и се запишете в YouTube канала ни, за да гледате още такива разговори.

Искате да знаете повече?

Светльо Витков e вокалист на групите Хиподил (1988-2006) и Светльо & The Legends (2007-днес). Роден през 1971 г. в София, Светослав е второто дете в семейството на Емил Витков и Надежда Кукова-Виткова. Има по-голям брат Николай.

Завършва Софийската математическа гимназия, след което учи Икономика в УНСС. От октомври 2015 до 2019 г. е общински съветник в Столичния общински съвет от партия “Глас народен”.

Още като ученик в СМГ поставя началото на бъдещата група Хиподил. Светльо Витков е вокалист и основен текстописец на групата, която се превръща в сензация в родната пънк и рок сцена. (Виж тук видео за историята на Хиподил)

Светльо има издадени 4 книги. Едната от тях е посветена на историята на Хиподил. Освен музикант и политик, Витков е и каратист. Тренира карате още от дете. Има черен колан и преподава карате.

За кратко се изявява и като телевизионен водещ. Води предаването “Пей с мен”, заедно с Камен Воденичаров, по “Нова телевизия”. По-късно е водещ и на всекидневно шоу “Точно така”.

През 2011 г. инициативен комитет издига Светльо за кандидат-президент на Република България. Негово вице е Венцислав Мицов.

Парламентарни избори 2024
Платена публикация
Купуването и продаването на гласове е престъпление

    Искра Ангелова

    Искра Ангелова е филолог, актриса и журналист, завършила е телевизионна журналистика в САЩ. Фулбрайтов специализант и дългогодишен продуцент, главен редактор и водещ на телевизионни авторски формати по трите национални телевизии. 14 години е водещ на културното токшоу по БНТ “Нощни птици”. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1419

    3

    Dido

    02.06 2024 в 13:22

    @ SVDragunov, точно в една скрита камера в Док. градинка, преди къде 20 г., някакви уж фенове на ЦСКА му скачаха на бой и той стана и каза "Добре, ще се бием, ама идвайте един по един, не да скачате всички"...Стоя и се държа като мъж, и тогава още ми се издигна в очите, но както казах, преди 20 и повече години...После се излакоми и стана демагог....Но щом има достатъчно глупаци на територията да гласуват за Лойко, що да не гласуват и за Витков!

    800

    2

    SVDragunov

    01.06 2024 в 22:30

    Видяхме му "ценностната система", когато в едно ТВ-предаване скочи(буквално) да се прави на мъж и да предизвиква на физическа разправа по-слаб от него. Добре е да знае, че не е най-силният в БГ - нито физически, нито умствено...

    11472

    1

    Zmee

    24.05 2024 в 18:37

    Витков е един от малкото български политици, който е постояннен и следва някаква ценностна система - гледа да не излиза в ефир, освен ако не идват избори, не знае и дори не разбира кой изобщо гласува за него, поддържа разговорите на ниво таксиметров шофьор.
    Колко му трябва на човек - да вземе някоя и друга субсидия и е щастлив цели 4г.
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София