"Преди 10 ноември ромите имаха работа и бяха грамотни"

OFFNews Последна промяна на 15 юни 2015 в 17:22 4508 19

Лидерът на БСП Михаил Миков смята, че случващото се в столичния квартал "Орландовци" е социално- икономически проблем.

„Орландовци е симптом, Гърмен е симптом и реакциите на властите в тази ситуация - на отговорните лица, на министрите, също са симптом за неразбиране на проблема”, заяви Миков на пресконференция днес.

Според него проблемът с незаконното строителство също не трябва да бъде етнизиран. Той подчерта, че когато се говори за незаконно строителство в социален контекст, това веднага променя същината на проблема.

„Правителството определено не се справя. Това показват фактите - това са и Гърмен, и Орландовци”, категоричен бе лидерът на БСП. 

По мнението на Миков тези настроения в българското общество водят до това "един министър да каже, че линейките няма да влизат в гетата". Според него такива изказвания, както и идеите за медицински пунктове за ромите имат фашистки оттенък.

„Ако като общество не си даваме сметка за това, толкова по-зле за нас”, категоричен бе Миков. 

„Нашите политици, политолози и други специалисти трябва да коментират обществените процеси и като социално икономически, иначе ще продължат да се случват неща подобни на тези в Орландовци”, коментира Миков.

По думите му много често междуетническите последици се откъсват от социално-икономическата среда. Според него може би е трябвало да се случи това, за да се покаже, че София не е лъскавата витрина, която се продава на чуждестранните гости. 

Миков припомни, че преди 10 ноември не се е говорило за интеграция, но тези хора са имали работа, не са били неграмотни, не е имало болести в гетата.

„Всички политици трябва да започнат да говорят откровено по тези въпроси, а не само да се говори за интеграция. Всички виждаме резултата за тези 25 години”, коментира той, като подчерта, че същинският разговор по проблема не е започнал, а се използва само политически в навечерието на избори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.06 2015 в 22:20

до:Кънчо Путкодеров

Вярваш или не , но бяхме точно толкова!!! Може би училищното ръководство много добре е знаело(базирайки се дългогодишния си опит) , че бързо ще паднем до нормалната бройка.А иначе цигани със средно образование познавам точно четирима.Виж за КЕЧ-а съм абсолютно съгласен.Голяма загуба-сериозно!

16.06 2015 в 09:00

предизборната кампания започна.

16.06 2015 в 08:22

В първи клас(1982-ра година) имахме десетина циганета в класа(от 42 деца).
_ _ _
Ей това шорошо-молците сте си е.али ма.ката!
Емчо, еми нямало е как да сте 42деца в клас бе мунчо.
:))))))


Дали познавам цигани завършили средно?
хм-м-мммм я да се понапъна малко...
еми да, има такива завършили средно-специално. техникум с професия. Вярно не са много.
Но тогава имаше ускорена 2-годишна военно-тактическа Магнаурска школа. Строителни войски забиваха с титаниеви болтове порядки, привички в кухите цигански глави.
Но това беше едно време.
Сега за десетилетието на циганското възраждане се похарчиха милиарди. Резултата е?
Какъв?
Харесва ли ви?

16.06 2015 в 05:36

Грамотни - друг път! Крадяха много повече - нямаха социални. Жица не оставяха. Но не ги и гонеха. Гонеха само политически ориентираните. А БКП използва неграмотните и безродните циганите открай време - още от "черните забрадки" за неродния им съд.

16.06 2015 в 00:49

В първи клас(1982-ра година) имахме десетина циганета в класа(от 42 деца).До четвърти клас останаха трима.И тримата успяха да избутат(или по-скоро даскалите ги бутаха) до осми клас,като единия беше републикански шампион по бокс и заради това даскалите му пускаха аванта , но и тримата едвам сричаха(това в осми клас-да не стане грешка).Не знам колко са били грамотни мангалите по татово време , но със сигурност тия тримата вече са забравили как се чете-не за друго , ами защото едва ли са чели нещо друго освен цените в магазина.А иначе масово работеха това което и сега-в "чистотата".

16.06 2015 в 00:17

Предлагам БСП да си смени името на ЦСП (Циганска Социалистическа Партия).

15.06 2015 в 22:40

винаги има един клоун,селския луд.Но Кънчо е в повече за един нормален сайт.

15.06 2015 в 22:17

"Миков припомни, че преди 10 ноември не се е говорило за интеграция, но тези хора са имали работа, не са били неграмотни, не е имало болести в гетата."
Айде бе? Сериозно ?
Наздраве Миков! Пак си глътнал бутилката и не се чуваш какво говориш.
Спри да пиеш, че май живееш в паралелен свят.

15.06 2015 в 19:34

Че имаха работа - имаха (друг е въпроса как я вършеха). Ама това за грамотността е поредната измишльотина на алкохолика.

15.06 2015 в 19:25

Ми че нали вие бяхте на власт до 1996 включително, после от 2005 до 2009, даже ти беше премиер, после 2013-2014? 11 от тия 25 години вие сте били на власт, кой е виновен?