Quantcast

Правителството раздало 50 млн. лв. неприсъствено

OFFNews Последна промяна на 29 декември 2017 в 13:02 6472 1

Правителството раздало 50 млн. лв. неприсъствено

На 22 декември правителството е приело постановление за допълнителни разходи и трансфери за 53,4 млн. лв. Това е станало неприсъствено, но за него правителствената пресслужба съобщава точно една седмица по-късно.

Основно парите отиват по бюджета на Министерството на отбраната и за военната академия и висшето военно училище.

МО получава 23 млн. лв. От тях 20 млн. лв. ще бъдат дадени за поддръжка на хардуера на комуникационните, информационните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили, 2 млн. лв. за строително-ремонтни дейности и 1 млн. лв. за реконструкция на административната сграда на служба „Военна информация“.

От съобщението става ясно, че средствата за ВВС се осигуряват за сметка на предвидените за ремонта на изтребителите МиГ-29, тъй като процедура беше спряна поради обжалване от трета страна.

За ремонтни дейности в държавните висши военни училища чрез бюджета на Министерството на отбрана се трансферират 28 млн. лв. От тях за ВА „Г. С. Раковски“ се отпускат 7 млн. лв., за НВУ „Васил Левски“ – 16 млн. лв., и за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – 5 млн. лв.

Предвидени са и средства за рехабилитация на общинската пътна мрежа на община Елин Пелин на стойност 1 млн. лв. Такава сума е одобрена и за възстановяване и рехабилитация на улици в гр. Златарица и в с. Горско ново село. На община Аксаково се предоставят 400 000 лв. за придобиване на последните три етажа от административната сграда на кметството.

Средствата са отпуснати в седмицата, в която правителството разплати 1,53 млрд. лв. само в рамките на едно заседание.