Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кабинетът раздаде над 700 млн. лева на днешното си заседание

OFFNews 13 декември 2017 в 17:30 9042 2

Правителството раздаде над 700 млн. лева на днешното си заседание. 

Кабинетът увеличи с 513 843 560 лева максималния размер на парите за пътни проекти, които регионалното министерство може да поеме в рамките на бюджета за тази година. От правителствената пресслужба уточняват, че промяната е заради изграждането на значими пътни проекти, което ще започне в началото на 2018 г. 

Със 120 млн. лева се увеличават парите за превенция на екологични опасности. С тях се увеличава капиталът на държавното дружество "Еко Антрацит". 

На общини и министерства кабинетът раздаде близо 40 млн. лева. 23,2 млн. лева отидоха за продължаване на софтуерната осигуровка на администрацията, община Брезово получи 810 000 лева за проекти за консервация и реставрация, 3 млн. лева отиват във Видин за драматичния театър "Вида" и строителни работи в ГПЧЕ „Йордан Радичков“. Община Сливен получи 1,8 млн. лева за ремонт на бул. „Хаджи Димитър“. Държавната агенция „Разузнаване“ получи 620 хил. лв. за издръжка на задграничната дейност на агенцията. По бюджета на Министерството на образованието и науката бяха отпуснати 10 млн. лв. за осигуряване на транспортни средства за децата в задължителна предучилищна възраст и за учениците от населени места, в които няма детска градина или училище. 

Общини получиха и 9 млн. лева за безплатен транспорт на ученици. 

Над 6 млн. отидоха отново към общините, но този път за образователни програми. 

Отделно от това кабинетът даде близо 20 млн. лв. за ремонта на изтребителите МиГ-29, като това е вторият транш от парите, предвидени за тази година.

Съдебната власт получи 12.1 млн. лв. заради неизпълнени планирани приходи и вече одобрени разходи. Българските мисии в чужбина пък получиха 1 млн. лева.  

3,5 млн. лева даде кабинетът за финансиране на проекти в Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина и Албания. 

На Албания е отпусната и хуманитарна помощ в размер на 62 000 лева. 

120 000 лева бяха отпуснати и за дружеството за спрения "Бургас-Александруполис". С парите се увеличава капиталът на дружеството. 

Притежатели на дългогодишни жилищно-спестовни влогове ще бъдат компенсирани с 14.5 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews