Правителството предложи на президента да освободи с указ Младен Маринов

Последна промяна на 12 септември 2018 в 13:42 1702 0

Правителството предложи на президента да освободи с указ Младен Маринов

Министерският съвет прие решение, с което предлага на президентът я да издаде указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Младен Маринов. Маринов трябва да бъде освободен от поста си във връзка с номинацията му за министър на вътрешните работи. Очаква се кандидатурата му да бъде гласувана на заседание в парламента в четвъртък.

Маринов пое поста на главен секретар с указ на президента от 9 май 2017 г., след като беше поканен от новоназначения по това време вътрешен министър Валентин Радев.  

Преди това Маринов оглавяваше Столичната дирекция на вътрешните работи, където беше назначен от правителството на Пламен Орешарски през 2014 г. със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев. Името на Маринов се свързва пряко с охраната на парламента и сградата на Министерския съвет по време на антиправителствените протести от 2013 г.  

От 1991 г. Маринов заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция. През 1997 г. получава магистърска степен от Висшия институт за подготовка на офицери и научно-изследователска дейност - МВР, а през 2005 г. завършва право в УНСС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !