Правителството обяви нова поръчка за машини за гласуване

OFFNews 13 октомври 2015 в 11:59 3822 2

Правителството обяви нова поръчка за машини за гласуване

Снимка БГНЕС, архив

Правителството обяви нова обществена поръчка за осигуряването на 50 машини за гласуване. Първата поръчка се провали, след като нито един от тримата участници не отговори на изискването за цената. Две частни фирми предложиха цена 139 000 лева без ДДС и 149 000 лв. без ДДС, което значително надхвърля изискването разходите да не надхвърлят 100 хил. лв. с ДДС. Третата отстранена фирма е държавната "Информационно обслужване", която даде предложение за 28 000 лева без ДДС, но в него не беше включена логистика. 

Правителството търси 50 специализирани устройства за гласуване заедно със съпътстващия софтуер към тях, обучение на кадрите, които ще работят с тях, ще обобщават информацията и ще анализират резултатите. Прогнозната цена за поръчката без ДДС е 83333.33 лв. 

В Изборния кодекс е предвидено при произвеждане на общите избори за общински съветници и кметове през 2015 г. машинното гласуване да се произведе в до 500 избирателни секции.

Доставчикът трябва да осигури 30% допълнителен резерв от машини за гласуване – 15 броя с включени 5 бр. за разяснителна кампания, с които в случай на неотстранима повреда на някоя от основните машини да се подмени повредената машина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!