ПП: Използването на лична трагедия за политически цели от Костадинов е грозно

Ружа Райчева 02 февруари 2022 в 14:11 1553 1

Снимка БТА/Архив

Случаят във Враца разтърси обществото и всички нас от "Продължаваме промяната", но да говорим за жертви на здравеопазването е най-тежката форма на лицемерие и популизъм.

Това заяви председателят на здравната комисия Антон Тонев от "Продължаваме промяната" в парламента и добави, че използването на лична трагедия за политически цели е изключително грозна постъпка. 

По-рано през деня лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска оставката на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова заради трагичния случай на починала жена пред очите на съпруга и детето си във Враца. 

"Говоренето за античовешки режим и жертви на системата на здравеопазването са престъпление срещу всички работещи в системата, които спасяват животи. Всички сме наясно с проблемите в здравеопазването, но не може българските лекари, които работят извънредно в условията на тежка пандемия, да бъдат обвинявани съвкупно за тази трагедия."

По думите на Тонев здравната система често трябва да работи "на мускули и далече от перфектното" заради голямото ниво на корупция в България. Той припомни, че министърът на здравеопазването Асена Сербезова вече е възложила проверка по случая и всички факти ще бъдат обявени пред обществото в най-скоро време.

"Нека не се търсят изкупителни жертви, особено за трупане на политически дивиденти, особено на фона на една политическа трагедия", каза Антон Тонев. 

Костадин Костадинов му отговори, че в декларацията, която е направил в 10 часа днес, не е ставало дума за обвинения към български лекари: 

"Казах ясно какъв е проблемът - че има заведен протокол с подпис от министъра на здравеопазването, който изисква болни хора да се обясняват как ги боли гърло. Този протокол може да се махне за един ден, с един подпис."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9014

2

LanaS

02.02 2022 в 17:42

Поведението на онзи от Възраждане (не заслужава да споменавам името му) не само е грозно, а направо е отвратително. Гледаме подобно поведение постоянно, що за същество трябва да си, да те интересува единствено политическата облага на гърба на тази трагедия. :(