ПП-ДБ и Спаси София искат да са заедно на местния вот в столицата

OFFNews 13 април 2023 в 09:32 2273 1

Борис Бонев

Снимка БГНЕС/архив

Лидерът на Спаси София Борис Бонев

За местните избори в София ще сме заедно с „Демократична България“, но искаме да имаме общо предложение за кмет и със „Спаси София“. Ще работим заедно, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по бТВ. 

Той обаче не пожела да каже конкретно име, зад което ще застане коалицията. 

При положение, че още през 2019 г. бях кандидат за кмет, да, аз съм напълно готов да бъда кмет на София. заяви вчера Борис Бонев от "Спаси София" и общински съветник в Столичния общински съвет, цитиран от БТА при представянето на проект на "Спаси София" за пешеходни пътеки над метростанция „Сердика“ и подобрено движение на Ларгото. Той заяви още, че за "Спаси София" е изключително важно да има обединение. "Така че не можем да си позволим моята личност да бъде причина такова обединен да не се случи", заяви общинският съветник. "Ако има друг кандидат, който може да гарантира разгромна победа над ГЕРБ и мнозинство в СОС, ние ще го подкрепим без никакви колебания", отбеляза Бонев. "Защото за нас би било изключително неприемливо след 18 години ГЕРБ на власт в София, ние заедно да се провалим от глупост", добави той. 

Кирил Петков уточни, че задачата на Лена Бориславова, която се отказва да бъде депутат, ще бъде структурирането на екипите и дейността да местните избори наесен. 
им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови