Пореден кадър на ИТН в служебния кабинет - Каримански стана съветник на финансовия министър

OFFNews 11 октомври 2022 в 09:37 3761 1

Любомир Каримански

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Любомир Каримански

Бившият депутат от "Има такъв народ" Любомир Каримански е назначен за съветник на министъра на финансите Росица Велкова-Желева.

Договорът му е от 7 октомври, съобщи "Капитал". Сключен е дни след предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, на които партията на Слави Трифонов не успя да мине 4-процентната бариера за влизане в парламента и остана без депутати в 48-ото Народно събрание.

Каримански е получил поста предвид началото на работата на 48-ото Народно събрание и предишния му опит като депутат и председател на бюджетната комисия в НС - аргументират решението от МФ пред Mediapool.

Каримански беше депутат от април до май 2021 г. в 45-ото НС; от юли до септември 2021 г. в 46-ото НС и от декември 2021 г. до август 2022 г. в 47-ото НС. Той оглавяваше Комисията по бюджет и финанси в последните два парламента. Каримански беше кандидат за депутат на ИТН на изборите на 2 октомври.

През април Каримански не бе избран за управител на Българската народна банка, след като "Продължаваме промяната" твърдо отказа да подкрепи кандидатурата му и в крайна сметка "за" нея гласуваха само ИТН и ДПС.

Каримански е поредният кадър на Слави Трифонов, който е трудоустроен в служебния кабинет на президента Румен Радев. През август бившия външен министър в кабинета "Петков" и бивш служебен министър на отбраната Теодора Генчовска беше назначена за зам.-министър на отбраната в екипа на настоящия служебен министър Димитър Стоянов.

Друг кадър от партията на Слави Трифонов - Велислава Петрова, запази поста си на заместник-министър в Министерството на външните работи. По образование тя е имунолог и беше предложена за позицията от квотата на "Има такъв народ".

Министърът на отбраната Димитър Стоянов, чийто професионален и жизнен път преминава в сянката на Румен Радев, има още един заместник-министър от кръга на ИТН. Това е Катерина Граматикова. Тя е юрист, работила е и в Комисията за защита на конкуренцията, а за последно бе началник на политическия кабинет министъра на регионалното развитие от квотата на ИТН Гроздан Караджов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1030

1

наивник

11.10 2022 в 10:03

"Дялан камък", няма що.Щом президентът иска президентска република ще угодничи на Слави отвсякъде и ще не ще ще му назначава протежетата, без оглед на компетентност и кадърност.
 
X

Подкастът на OFFNews