Под обсада депутатите гледат закона за офшорките на Пеевски

Нели Чолашка 20 ноември 2013 в 10:44 6452 9

Новите заграждания пред парламента. Снимка: Сергей Антонов
Новите заграждания пред парламента. Снимка: Сергей Антонов

Под обсадата на парламента депутатите обсъждат и гласуват днес новият Закон за офшорките, внесен от възстановения като депутат от ДПС Делян Пеевски и зам.-председателя на ДПС Йордан Цонев. Пеевски отново не се появи в парламента.

В 9 ч. в парламента се регистрираха 173 депутати. Герберите, които са в парламента се регистрираха, но после повечето от тях излязоха от пленарна зала (лидерът им Бойко Борисов е в болница след операция на коляното, а заместникът му Цветан Цветанов е в чужбина).

И днес депутатите се държаха така сякаш пред сградата на Народното събрание не се случва нищо.

За пореден път БСП и ДПС отхвърли искането на "Атака" да се вземе решение за затваряне на границата за имигранти от Близкия Изток и Северна Африка. БСП и ДПС гласуваха против и "въздържал се", а от ГЕРБ в залата бяха само двама депутати и те гласуваха "въздържал се".

Не беше одобрено за пореден път и искането на Борис Цветков от БСП да влязат най-накрая в пленарна зала и  предложените от него и от Георги Кадиев промени в закона за просветата, с които общините ще бъдат задължени да плащат обезщетение на родителите, за чиито деца не достигат местата в детските градини.

Този законопроект беше внесен от Цветков и Кадиев още в началото на работата на този парламент. Ръководството на БСП има направи забележка, че са го внесли без да го съгласуват с колегите си, но те отказаха да го оттеглят.

При дискусията по проектозакона на Пеевски Янаки Стоилов от БСП обяви, че тази тема има пряко отношение към въпроса за морала и в икономиката, и в политиката.

"И аз се надявам, че дори тези, които претендират да са много ранобудни, ще разберат нейното значение. Защото, за да си ранобуден в политиката, трябва да можеш да реагираш адекватно на съвременните и нови проблеми и да имаш последователни усилия за тяхното решаване", обяви Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews