Плевнелиев зяминава на посещение в Чехия

OFFNews 02 септември 2016 в 15:53 6366 3

Снимка БГНЕС

На 5 и 6 септември държавният глава Росен Плевнелиев ще направи първото си официално посещение в Чешката република, по покана на президента на страната Милош Земан.

Миграционната криза, борбата с тероризма, сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната ще бъдат сред основните теми в разговора на държавните глави на България и Чехия.

В Прага президентите Плевнелиев и Земан ще обсъдят актуални въпроси от регионалния, европейския и международния дневен ред и ще обменят позиции относно перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО. Във фокуса на двустранните разговори ще бъде и взаимодействието на България със страните от Вишеградската група, както и засилването на търговско-икономическото сътрудничество между България и Чехия.

В Прага президентът Росен Плевнелиев ще бъде посрещнат с официална церемония от президента Милош Земан. Двамата лидери ще разговарят „на четири очи“, след което ще се проведат пленарните разговори на двете официални делегации.

В чешката столица държавният глава ще проведе разговори с министър-председателя Бохуслав Соботка и с Ян Хамачек, председател на Камарата на депутатите в Парламента на Чешката република.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

3

Руслан

03.09 2016 в 22:42

Да не финишира в Полша?