Плевнелиев за ръкостискането с Путин: Ако това е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион

OFFNews 25 февруари 2014 в 11:52 4566 13

На официалния сайт на Кремъл беше обявено, че Владимир Путин е провел "поредица от двустранни срещи", една от които е била с българския президент. Снимка: kremlin.ru

Президентът Росен Плевнелиев коментира пред в."24 часа" новината от Кремъл, че се е срещнал с Владимир Путин в Сочи, с думите, че "ако това е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион".

Снимка на ръкостискане между Плевнелиев и Путин бе качена на сайта на Кремъл вчера. Заглавието на съобщението на руския сайт гласеше, че Владимир Путин е "провел поредица от двустранни срещи", а в текста към снимката е уточнено, че руският президент е провел "беседа" с българския си колега, както и с премиерите на Сърбия, Армения и Южна Корея.

Плевнелиев коментира, че е участвал само в приема на домакините, който обаче не беше оповестен като част от програмата му. 

"Прием. Присъстват всички официални гости. Едно изречение за добрата организация. До мен е председателят на МОК, зад мен е министър-председателят на Южна Корея. Времето е 20 секунди. Опашката от чакащи - голяма. Ако това е двустранна среща, аз съм олимпийски шампион", обяснил президентът пред вестника.

В деня на закриването на игрите пред БНТ президентът обясни, че посещението му в Сочи не е политическо. 

"Не смятам посещението ми в Сочи за политическо, аз съм тук по покана на БОК, с което засвидетелствам уважение към вас като спортисти, спечелили правото да бъдат тук сред най-добрите на планетата и уважение към олимпийското минало и бъдеще в национален и световен мащаб", обясни Плевнелиев. 

В същото време от прессекретариата на държавния глава обявиха, че Плевнелиев единствено е благодарил на домакините за добрата организация на игрите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews