Плевнелиев се срещна с Путин

OFFNews 24 февруари 2014 в 14:36 3422 31

Президентът Росен Плевнелиев се е срещнал с руския държавен глава Владимир Путин в Сочи. За визитата се разбра след съобщение на официалната страница на Путин. Българското президентство обаче нито съобщи предварително за срещата, нито потвърждава, че такава се е състояла.

На сайта е публикувана снимка на двамата държавни лидери и текст, според който те са провели разговори. Темите, не се уточняват.

В съобщението се казва още, че Путин се е срещнал и с премиерите на Сърбия - Ивица Дачич, Армения – Тигран Саркисян, и Южна Корея Чон Хон Вон.

В същото време самият Плевнелиев заяви пред БНТ часове, преди закриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, че няма планирани политически срещи. Официално той трябваше да се срещне с българските спортисти заедно с председателя на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, генералния секретар на БОК Белчо Горанов, посланика на България в Русия Бойко Коцев, представители на акредитираните на Олимпиадата медии. По-късно той присътва на официалното закриване на олимпиадата.

До момента администрацията на президента не потвърждава за срещата с Путин.

Президентът ни обаче ясно заяви позицията си за случващото се в Украйна, чиято политическа криза и смяна на проруската с проевропейски ориентирана власт след кървави и продължителни протести прикова вниманието на света.

"Сега е важно всички политици да декларират, че ще работят за запазване на териториалната цялост на Украйна и за бързи и честни избори.

С месеци украинците се бориха срещу един режим, който не се посвени да предизвика кръвопролития и да атакува собствения си народ. Надявам се никога повече да не видим подобни сцени на кръвопролития в приятелска Украйна“, се казва в постинг в официалния Туитър профил на президента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews