Плевнелиев се срещна с Путин

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2014 в 14:36 2801 31

Президентът Росен Плевнелиев се е срещнал с руския държавен глава Владимир Путин в Сочи. За визитата се разбра след съобщение на официалната страница на Путин. Българското президентство обаче нито съобщи предварително за срещата, нито потвърждава, че такава се е състояла.

На сайта е публикувана снимка на двамата държавни лидери и текст, според който те са провели разговори. Темите, не се уточняват.

В съобщението се казва още, че Путин се е срещнал и с премиерите на Сърбия - Ивица Дачич, Армения – Тигран Саркисян, и Южна Корея Чон Хон Вон.

В същото време самият Плевнелиев заяви пред БНТ часове, преди закриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, че няма планирани политически срещи. Официално той трябваше да се срещне с българските спортисти заедно с председателя на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, генералния секретар на БОК Белчо Горанов, посланика на България в Русия Бойко Коцев, представители на акредитираните на Олимпиадата медии. По-късно той присътва на официалното закриване на олимпиадата.

До момента администрацията на президента не потвърждава за срещата с Путин.

Президентът ни обаче ясно заяви позицията си за случващото се в Украйна, чиято политическа криза и смяна на проруската с проевропейски ориентирана власт след кървави и продължителни протести прикова вниманието на света.

"Сега е важно всички политици да декларират, че ще работят за запазване на териториалната цялост на Украйна и за бързи и честни избори.

С месеци украинците се бориха срещу един режим, който не се посвени да предизвика кръвопролития и да атакува собствения си народ. Надявам се никога повече да не видим подобни сцени на кръвопролития в приятелска Украйна“, се казва в постинг в официалния Туитър профил на президента.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2014 в 23:27

ВМАЙКЕ.И не профессор, а академик.

25.02 2014 в 21:12

Да,проф.Майка - "дурацкое" не вяжется, если вставить "глупо" - это вполне вас устраивает?
Ну, если подурачится по-русски захотели - давайте, только дурачтесь умнее.

25.02 2014 в 11:13

Ъхъ , всъщност чакал е на една опашка да стисне ръката на Путин и това е , кой го брои чехльо за нещо ........

25.02 2014 в 10:30

ПОПОТНИК, молодец! Прекрасно и вълнуващо е, че тук има такива познавачи на богатия и красив руски език. Макар и забележката за едновременното използване на кратка и пълна форма на прилагателните да е съвсем коректна, емоционалният заряд на прилагателното дурацкий така съвършено подхожда за конкретната ситуация, че остава в сила :-).

25.02 2014 в 00:22

A ничё. Другие вон чё, и ничё, а я чуть чё, и сразу вон чё!

24.02 2014 в 23:45

У вас профессор Солярис тоже, что-то в конце не вяжется- слово "дурацкоЕ".Нельзя одновременно употреблять полную и краткую формы прилагательного.А у прилагательного дурацкий нет краткой формы.Профессссор.

Тук баце е желателно да пишеш правилно на български/не изключвам, че и аз съм допускам грешки/

24.02 2014 в 22:13

Мъдерацията успешна, Поля не пише на руски, но може би печели рубли.

24.02 2014 в 22:11

Поля не пише на руски. Нищо общо. Но може би заработва рубли?

24.02 2014 в 20:35

До Поля
Поля, харесвам постовете ти заради бързата и интелигентна мисъл в тях, но не се чувствам удобно, когато пишеш на руски, въпреки че навремето съм чела доста учебници на този език. Във всички случаи предпочитам българския и мисля, че е по-достойно да пишем на него.

24.02 2014 в 19:19

Поля, 去你媽的!Ае со здраве!