Плевенлиев рамо до рамо с Цветанов на изложба срещу комунизма (снимки)

OFFNews 14 март 2014 в 11:22 5275 11

Росен Плевнелиев

Снимка Сергей Антонов

Президентът Плевнелиев на изложба срещу комунизма в НС

Изложба, посветена на съпротивата срещу комунизма, бе открита днес в кулоарите на Народното събрание.

Тя е инициирана от ГЕРБ и е под наслов "България 1944-1989 г.: Забранената истина". Изложбата е проект на Мемориалната библиотека в памет на жертвите на комунизма и e реализирана с подкрепата на Фондация "Конрад Аденауер".

Тя беше открита от евродепутата на ГЕРБ Андрей Ковачев. Изложбата бе уважена и от държавния глава Росен Плевнелиев, който тъкмо бе направил обръщение към депутатите. Президентът отправи апел към българите да се запознаят с историята и да видят истината. Той подчерта, че за една нация няма по-опасно нещо от това да манипулира и пренебрегва историята си.

"Няма нищо по-опасно за една нация от това да манипулира историята си, да замита проблемите и да си казва, че най-лошото за България от времето на комунистическата тоталитарна държава е, че Тодор Живков е бил човек от народа. Истината за комунизма, истината за фашизма, истината за историята си дължим на тези след нас", каза Росен Плевнелиев.

Рамо до Рамо с президента застана зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър изказа остра критика срещу ръководството на НС. Според него изложбата е била умишлено неглижирана и поставена натясно, а не на обичайното за подобни дейности място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!