Петров за Лясковец: Как може командоси да бъдат отстранени от дядо?

OFFNews 14 март 2014 в 12:06 16114 28

Росен Петров

Снимка Сергей Антонов

Росен Петров

"Как може да се допуска командоси да бъдат отстранени от един дядо? Какво става, когато стане нещо такова в САЩ, Франция и Германия? Какво се случва винаги с човека, който стреля по полицай?"

С тези думи бившият служител на МВР и отскоро политик Росен Петров коментира спецакцията в Лясковец, при която загина един полицай, а други трима бяха ранени.

Бившият журналист, който отскоро е член на новата партия "България без цензура" (ББЦ) дойде в парламента, за да "поиска морална оставка на вътрешния министър Цветлин Йовчев".

"Поисках морална оставка на министър Йовчев. Той може да не е пряко отговорен и да не следи всички служби. Това е морална оставка", уточни Роен Петров и допълни, че Цветлин Йовчев трябва да понесе политическа отговорност.

Бившият журналист, който бе номиниран от лидера на ББЦ Николай Бареков за вътрешен министър, разкритикува действията на МВР в Лясковец.

"Акция не се провежда по такъв начин. Провежда се в тъмните часове на деня, използват се гранати, за да се зашемети човекът, не може четирима полицаи, спецчасти, да бъдат отстранени от дядо с ловна пушка. Това е срам и позор за държавата", каза Петров.

Той допълни, че МВР се нуждае от спешни промени, които да върнат военните чинове в полицията, за да може всеки да се чувства офицер.

"Човек под пагон случи по друг начин, сега не са подготвени добре. Вижте ги как изглеждат - като някакви торби по улиците. Аз съм на тяхна страна, ама сега този умрелият полицай кой ще го върне", попита Росен Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!