Петков за записа от граница: Ако оградата беше готова, нямаше да има такива случаи

OFFNews 22 март 2016 в 08:46 3820 4

"Ако имахме ограда на границата, то изобщо нямаше да се налага да коментираме такива записи".

Това коментира Румен Петков от АБВ в ефира на bTV по повод записа от разследването на OFFNews, който показва как наши граничари пускат група бежанци да премине границата необезпокояванно.

Според Петков е трябвало отдавна затворници с по-леки присъди да бъдат "изкарани" и да строят оградата, както стана и в Унгария.

"Нека им някакъв държавнически подход", коментира Петков.

Според него, ако бъде пратена армия на границата и тя е там със същия ентусиазъм, с който се строи оградатата, то случаи като във видеото ще продължи да има.

„Ние от АБВ повече от 2 години говорим, че няма единни европейски критерии за този поток и за това, че се прави видим опит да се промени генофонда на Европа. Не малка част от тези хора нямат нищо общо с мигрантите от Сирия и страните, в които се водят бойни действия и мотивацията им без съмнение е много различна от тази”, каза още Петков. Според него войската на границата я подготвяме и изпращаме със същата енергия, ентусиазъм и резултат, с който правим оградата. „След промяната в Закона за отбраната и въоръжените сили нямам представа да е започнала подготовка, да се изготвя механизъм за координация между Гранична полиция и евентуалните части на отбраната. Напротив, последваха изявления, че на този етап не се нуждаем от намеса на войската и ако е така това е добре, но ако ще гледаме кадри, които ще анализираме юни, а са се случили март и април, нещата ни връщат при оградата”, допълни Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови