Петър Чобанов: Пеевски няма нищо общо с финансовото състояние на КТБ

Offnews 03 септември 2014 в 08:28 8021 20

Петър Чобанов

Делян Пеевски няма нищо общо с финансовото състояние на КТБ. Това каза в интервю за Нова бившият финансов министър Петър Чобанов, който сега е водач на листата на ДПС в Монтана и 25 МИР София.

Той обясни, че публикациите в медиите за финансовото състояние на банката са целели фокусиране върху проблема, а не разклащането ѝ. Според него подобни публикации е имало и преди години, но те не са довели до разклащането на една или друга банка. 

"Ликвидната криза около КТБ се разви доста бързо, особено след като се появи и атака през социалните мрежи", обясни Чобанов. Той каза, че докато е бил министър не е говорил по темата с банката, защото "има ясно отговорна институция и надзор". "Ако всеки излезе и каже, че системата е стабилна, това не вдъхва стабилност", обясни Чобанов и каза, че е бил в непрекъсната комуникация с ръководството на БНБ.  

По думите му разклащането на банката се е случило сега, защото "може би му е дошло времето". Чобанов обясни, че много малко знае за раздора между Пеевски и Цветан Василев, но според него взаимоотношенията между двама човека и управлението на една банка са две различни неща. "Не виждам по какъв начин Пеевски е съпричастен със състоянието на банката, тъй като той не я е управлявал", коментира ексминистърът. 

Чобанов каза още, че е бил поканен за водач на листите на ДПС лично от Лютви Местан. Той поясни, че от левицата не е търсен, след като правителството подаде оставка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!