Quantcast

Петър Чобанов: Пеевски няма нищо общо с финансовото състояние на КТБ

Offnews Последна промяна на 03 септември 2014 в 08:28 7286 20

Петър Чобанов

Делян Пеевски няма нищо общо с финансовото състояние на КТБ. Това каза в интервю за Нова бившият финансов министър Петър Чобанов, който сега е водач на листата на ДПС в Монтана и 25 МИР София.

Той обясни, че публикациите в медиите за финансовото състояние на банката са целели фокусиране върху проблема, а не разклащането ѝ. Според него подобни публикации е имало и преди години, но те не са довели до разклащането на една или друга банка. 

"Ликвидната криза около КТБ се разви доста бързо, особено след като се появи и атака през социалните мрежи", обясни Чобанов. Той каза, че докато е бил министър не е говорил по темата с банката, защото "има ясно отговорна институция и надзор". "Ако всеки излезе и каже, че системата е стабилна, това не вдъхва стабилност", обясни Чобанов и каза, че е бил в непрекъсната комуникация с ръководството на БНБ.  

По думите му разклащането на банката се е случило сега, защото "може би му е дошло времето". Чобанов обясни, че много малко знае за раздора между Пеевски и Цветан Василев, но според него взаимоотношенията между двама човека и управлението на една банка са две различни неща. "Не виждам по какъв начин Пеевски е съпричастен със състоянието на банката, тъй като той не я е управлявал", коментира ексминистърът. 

Чобанов каза още, че е бил поканен за водач на листите на ДПС лично от Лютви Местан. Той поясни, че от левицата не е търсен, след като правителството подаде оставка. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2014 в 09:46

Имаше един лаф по въпроса "Муха и банка най-лесно с вестник се убиват", а всички ние знаем на кого са вестниците.
------
Ако беше въпрос само на слухове и писания, досега щяха да са я отворили банката, ама ядец, още не са. Май не е проблемът само във вестниците!

03.09 2014 в 21:54

Samo proverih svobodata na slovoto v saita

03.09 2014 в 21:48

малее,ми така ли ти казаха да говориш ония от Д,еП,еС,ето

03.09 2014 в 18:43

Бандитската групичка около главния прокурор, Пеевски и компания веднага да бъдат разследвани и немедленно вкарани в затвора заради убийството на КТБ. Чобанов не знае какво говори. Библията казваше нещо по този повод. Той знае защо лъже - облажване с огромни суми от Пеевски и ДПС. Дали не е добре да се възстановят бойните групи отпреди Девети септември и да започне масова сеч на тези бандити и убийци на българския народ.

03.09 2014 в 12:54

Финансовият срив на КТБ започва с пълна сила на 13 юни с ювелирна акция на Прокуратурата (ТVкамери и полиция 3патрулки 1бус и 10-на полицая с по 2пищака) нахлу в сградата на КТБ бул. "Цар Борис III", където са основните офиси на банкера Ц. Василев.
Мащабното теглене, главно електронно, от КТБ е започнало в същия ден - 13 юни. Само за седмица - от 13 до 20 юни (когато КТБ е затворена и поставена под специален надзор от БНБ) са изтеглени 907.064 млн лв е видно от данни на БНБ за състоянието на банковата с-ма към 30 юни 2014 г. Тази сума е 12.98% от размера на привл. средства в КТБ към 13.06.2014 г.
В посочената сума не са включени ПЛЮС още 59 млн изтеглени от И. Искров, и плюс още 284 млн лв изтеглени в периода 02-13 юни в резултат на разгърната акция в медии- Сговор на политмафията и Главпрокурор с/у КТБ и БНБ, което прави още 4.7 % от привл. средства в КТБ. Акцията в медиите е по схемата “банка се убива като муха – С ВЕСТНИК!”.
След 22 юни в КТБ остават още 500 млн лв бързоликвидни активи, които сега се харчат, активи се обезценяват.
Официалното обяснение на прокуратурата за ювелирната акция на Главпрокурор на 13 юни с/у КТБ: "На 13.06.2014 г., в рамките на образувано досъдебно производство, са извършени множество действия по разследването, вкл. претърсване и изземване на документи в офиси на търговски д-ва. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези д-ва, след издадени предварително 19 разрешения от СГС. До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии."
ТАРИКАТСКОТО ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА ГЛАВПРОКУРОР задейства БАНКОВА ПАНИКА!

03.09 2014 в 12:49

Случайно да знаеш, че сигналът на ПМ е и срещу Дебелян Пеевски, но никой, дори и ти, не го споменава?

03.09 2014 в 12:25

Оказва се, че Чобанче е бил и Е важен играч в СГОВОРА на политмафията за “УБИВАНЕ на банка чрез акция на Протестърска мрежа (Сигнал 25 февр до Главпрокурор, подписан от Хр Иванов, награден за правосъден), после м. март- април цепене на Главпрокурор от ТV на ТVЦ как лови бандюги в банките, м май Главпрокурор блокира БНБ чрез повдигане обвинение на Банков надзор, ювелирна акция на 13юни14 на Главпрокурор и МВРПикчърс в КТБ, а Министърче Йовчев мрънка “Ама ние за друго....” и ХОРАТА ИЗТРЕЩЯХА – банкова паника! от 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3 млрд лв (отишли в Булбанк 860млн, 250 млн Париба, Алфа, Асет и т.н.). По данни от одиторския доклад в КТБ е имало още 500 млн бързоликвидактиви, които сега се харчат, КТБ не работи, активи се обезцен.
За отклоняване вниманието на хората от МАФИОТСКИЯ ЕКИП и СГОВОР за ограбване на КТБ Главпрокурор повдига обвинение с/у Цв. Василев!?!? Е, и?!? и да са откраднати или обир за 206 млн ЗАЩО Главпрокурор, БНБ и МВРПикчърс чрез организиранте на 13юни БАНКОВА ПАНИКА организира УБИВАНЕ на КТБ.
от време на Голямата депресия в САЩ през 30-33 година се ражда мъдрата мисъл - БАНКА СЕ УБИВА КАТО МУХА - С ВЕСТНИК. М. юни 2014 г. в Булгаристан бе пусната в ход нова схема – УБИВАНЕ НА БАНКА с акция на Главпрокурор, МВРПикчърс и БНБ ... медии слугуваха...
СЕГА се оказва, че и Чобанче бил важен фактор в СХЕМАТА “убиване на КТБ” А КОЙ ЛИ СТОИ ЗАД ГЪРБА МУ СЕ ДОСЕЩАМЕ!
Трябва ОРГАНИЗАТОРИТЕ- Главпрокурор, БНБ и МВРПикчърс да платят щетите, нанесени на КТБ, и на вложителите! Да не СЕ ОСЛУШВАТ, и да използват правомощия да сътворяват нови схеми за измъкване!

03.09 2014 в 10:43

Този еничер май се стяга за "политическа" кариера...

03.09 2014 в 10:34

Прав е, мамка му.....
Делян Пеевски няма нищо общо и с Ирен Кръстева, освен лекото наднормено тегло.....

03.09 2014 в 10:16

"Пеевски няма нищо общо..." Ама разбира се, че така ще каже, нали сега са "бизим партия" и плюскат от една обща копаня?