Взеха паспорта на Цветан Василев и му наложиха подписка

OFFNews 17 септември 2014 в 13:32 1918 3

Съдът в Белград отне международния паспорт на банкера Цветан Василев и му наложи забрана да напуска настоящия си адрес. Българският бизнесмен, който част от сръбските медии определят и като олигарх, е задължен да се явява за подпис всеки ден в най-близкото полицейско управление.

В отдел "Международен" на Върховната касационна прокуратура днес в 07.26 ч. е получен факс от Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" - МВР, с който прокуратурата е уведомена, че обявеният за международно издирване с цел арест и екстрадиция български гражданин Цветан Радоев Василев е задържан на 16 септември в 09.00 ч. (местно време) от сръбските съдебни власти.

Във факса се посочва още, че в 12.00 ч. Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес. 

Финалното решение за екстрадицията на банкера трябва да бъде взето от Министерството на правосъдието в Сърбия, пише агенция Танюг.

Според сръбските медии две са предполагаемите места, където може да се намира Цветан Василев в момента: той или е в Белград, или в Парачин, където притежава стъкларска фабрика.

Сръбската полиция издирваше бизнесмена постоянно, той беше притиснат от всички страни и на практика се предаде малко преди да бъде арестуван. В полицейското управление Василев не беше в добро настроение и не искаше да говори много, твърди източник от сръбското МВР пред таблоида "Курир".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!