Quantcast

Прогноза: Сръбският съд ще пусне Цветан Василев срещу подписка

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2014 в 10:01 1047 2

Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев ще бъде пуснат от сръбския съд срещу възможно най-леката мярка – подписка, твърди "24 часа".

Василев ще изчака на свобода решението на магистратите дали да бъде екстрадиран в България.

Вчера банкерът се предаде сам в полицията в Белград, придружен от адвоката си. Той е бил разпитван късно снощи в Сръбския висш съд.

Василев беше обявен за издирване от Интерпол с обвинение за присвояване на сума в особено големи размери от запорираната  КТБ.

Адвокатът на Василев у нас поиска съдът да наложи по-лека мярка на клиента му, за да може при завръщането си той да работи за оздравяването на финансовата институция. Българските магистрати обаче не уважиха искането му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2014 в 11:35

Василев беше обявен за издирване от Интерпол с обвинение за присвояване на сума в особено големи размери от запорираната КТБ. - това са ограбените пари на депозантите.

17.09 2014 в 11:11

Интересен казус - откъдето и да го погледнеш. Българската независима прокуратура го обяви за най-големия престъпник. Сръбският съд е склонен да пусне Василев само с подписка - т.е. смята, че не е особено опасен. Кой е по независим в случая и по неутрален по казуса Василев. Нашия или сръбския съд и по тази логика чия мярка следва да смятаме за по-справедлива.