Quantcast

Пазарджишките общинари решават дали да забранят бурките

OFFNews Последна промяна на 12 април 2016 в 15:04 2236 7

Забраната ще е само за посещения в държавни и общински сгради

На следващото заседание на Общинския съвет ще бъде внесено предложение за изменение и допълнение на Наредбата за обществен ред в Община Пазарджик. Промяната е за забраната на носене на облекло, покриващо лицето при посещение на държавни и общински сгради. Това обяви в социалните мрежи кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

Предложението за забрана на бурките ще бъде разгледано на сесията на Общинския съвет на 28 април.

Целта на предложението е да бъде подсигурена сигурността на гражданите в Общината чрез възможността всички лица да могат да бъдат идентифицирани“.
С това намерение кметът на Пазарджик е на път да се превърне в първият представител на местната власт, който взима категорично решение по казуса с бурките.
Той допълва още, че ако предложението влезе в сила и не се спазва, ще има глоба в размер от 500 лева при първо и 1000 лева при второ нарушение.
Предложението за забрана на бурките ще бъде разгледано на сесията на Общинския съвет на 28 април.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2016 в 23:54

Коя от нинджите на снимката е Мунчо?

12.04 2016 в 18:03

Преди два дни на мач в Саудитска Арабия футболист се е постригал на терена по време на мача, понеже прическата му обиждала арабите. Тука да се съобразяват с християните.

12.04 2016 в 17:50

Като християнин и славянин дали мога да си направя партия в Саудитска Арабия или Турция? Дали мога да направя български новини по една от телевизиите им? Ако съм жена, дали ще мога да ходя с шорти, по боди, без забрадки и бурки? Май не, нали? Защото ислямът забранява! OK, no защо си мислите, че ние тук трябва да разрешаваме това, което противоречи на нашата култура и правила? Не се ли разпасахте доста???

12.04 2016 в 17:44

muncho

Ти педал ли си или мангал (със сигурност не си българин),че защитаваш БХК, бурките и нарушителите на българската граница.

12.04 2016 в 16:49

Забраната на парцалесите да носят парцали е добро начало.
Който иска да се увива като мумия прав му път. Тук е светска държава и парцалопоклониците трябва да се съобразяват с това!

12.04 2016 в 15:24

Браво бе ислямофобски боклуци! А имената няма ли да смените пак на хората?
И какво си мислите че ще постигнете така? Какъв проблем решавате? Колко престъпления са извършени от хора с бурки?
Единственото което ще постигнете е да настроите мюсюлманите още повече срещу расистката държава. Но те пак ще имат повече деца от вас... ;-)

12.04 2016 в 15:17

Къде е БХК?! Къде спят защитниците на правата?! Защо още не са се намесили?!?...