ВМРО ще забранява бурките в Пазарджик

OFFNews 04 април 2016 в 13:00 3547 5

бурки
Забраната ще стане с промяна на Наредбата за обществения ред

Предложение за забрана да се носят бурки на обществени места ще внесат активисти на ВМРО и в Пазарджик, обяви общинският лидер на организацията Георги Коприщенов, цитиран от Дарик радио.

Според него това трябва да бъде заложено като текст в Наредбата за обществения ред. Патриотите призовават всички политически сили да дадат подкрепата си за искането в името на безопасността на обществото. Предстоят срещи с представители на местни партии и разговори по този повод.

Коприщенов е категоричен, че от ВМРО нямат нищо против мюсюлманите. Повечето от тях съжителстват мирно с хора от други религии. Тревожно е обаче радикализирането на исляма и зачестяващите атентати по света, както и на летището в Сарафово. Облекло, позволяващо да се видят само очите, предразполага към опасна анонимност и крие рискове. Инициаторите не крият опасенията си, че ислямизирането на ромската махала е финансирано от крайни групировки в Саудитска Арабия.

На последния протест пред съда за продължаващото дело срещу 14-те, обвинени в проповядване на верска омраза и война, в който участва и евродепутатът Ангел Джамбазки, младежи демонстративно сложиха очила и символично призоваха хората да отворят очите си. На издигнатите плакати бяха изброени градовете, пострадали от терористични актове и посегателства на ислямисти, като сред тях бе посочен и Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови