Патриотите се срещнаха с Борисов заради ултиматума им към правителството

Симона Костадинова Последна промяна на 02 юли 2015 в 13:08 1541 1

Съпредседателите на Патриотичния фронт (ПФ) Валери Сименов и Красимир Каракачанов се срещнаха с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Разговорът продължи почти два часа, а причината за срещата беше поставеният преди месец от ПФ ултиматум към управляващите - те поискаха да бъдат изпълнени 7 техни искания и заплашиха, че ако това не се случи, ще оттеглят подкрепата си.

Част от исканията, които ПФ поставиха, за да продължат да подкрепят властта са: спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, бързи промени в Изборния кодекс, премахване на незаконните постройки в Гърмен, както и довършване на оградата по границата.

Симеонов каза пред журналисти в Народното събрание, че е доволен от "конструктивния диалог" на срещата, но все пак имало точки, по които не били напълно удовлетворени. Те касаели битовата престъпност и цената на тока.

В срещата са участвали министрите на финансите Владислав Горанов, защото "въпросите донякъде имат финансово изражение", и на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Крайният срок за изпълнение на исканията беше вчера, но от ПФ не обявиха публично дали оттеглят подкрепата си към управляващото мнозинство или не, както се очакваше да направят.

Валери Симеонов обаче обеща, че в петък ще стане ясно какво е решението на партията.

"Изчакайте до петък и ще стане ясно. На всички въпроси ще получите отговори. Нямаме решение на групата все още", каза Симеонов след срещата с премиера.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2015 в 16:58

Тия ТУМБАЦИ http://tinyurl.com/ojdvyqc не стават от християнско постене и патриотарски молитви!!!