Паси за Бокова: Важното е котката да лови мишки, не дали има картонче от ДС

OFFNews Последна промяна на 31 март 2016 в 10:48 4208 14

Снимка БГНЕС - архив

Обикновено темата с картончетата се повдига от хора, които нямат биография и те си правят биографията на гърба на картончетата. 

Това каза бившият министър на външните работи Соломон Паси в коментар, че шефът на щаба на бг кандидата за шеф на ООН Ирина Бокова е Райко Райчев, който е работил за бившата Държавна сигурност. 

Депутатът Методи Андреев обяви преди дни, че от 16 служители на МВнР в щаба на Бокова, 8 вече са обявени като сътрудници на ДС. 

„Някой обсъжда ли в момента коя е работната група, която подготвя кандидатурата на Хелън Кларк, на Весна Пусич? Това са хора, които ще подготвят документи, папки и графици. Кампанията се води от държавата – президентът, министър-председателят, председателят на Народното събрание. Всички тези хора трябва да разпределят усилията помежду си”, коментира Паси. 

Паси даде пример с известния нацистки разузнавач Ото Скорцени, който е работил и за МОСАД. "Те не го питат за миналото му на нацист, те го питат - можеш ли да работиш за нас? Трябва да се прилага китайският принцип за котката - не е важно дали е черна или бяла, а дали лови мишки. Тези хора с картончетата попречиха ли ни да влезем в НАТО и ЕС? Напротив, помогнаха ни", заяви Паси.

Един от най-добрите посланици, които има България през последните 25 години, е Елена Поптодорова, отбеляза още бившият външен министър.

„Посланик Поптодорова замина като посланик в САЩ по мое предложение като външен министър и е там почти 14 години. Когато тя тръгна да заминава, аналогични хейтъри започнаха да разказват: Тя има такова минало, тя е била такава и онакава, на четвъртата-петата седмица всички млъкнаха, защото видяха какъв прекрасен посланик сме изпратили в Америка”, посочи Паси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2016 в 04:19

Срам и простор! Ирка му е обещала нещо яко на Мони. Иначе нямаше да се тръшка като вратар на световно. За какво иначе са му мишките Бокови?

31.03 2016 в 14:37

Евреите се поддържат помежду си - СерГЕЙ, Соломон, Боковица.

Много подозрително западняците назначават на подобни високи длъжности не етнически българи, а предимно български граждани етнически евреи.

Омерзен съм.

31.03 2016 в 13:42

Още ли има будали дето си мислят, че в политиката има хора без обвързаности с десе?
Още ли има глупаци, дето наричат всички престъпни твари на десе "комунисти", "червени" и т.н.?
Още ли има глупаци, дето си мислят, че някой друг, а НЕ десе направи преврата?

Замисли се в коя групичка попадаш преди да ръсиш поредните си мозъчни пръдни!

Давам жокер за най тъпите:
Оргазнизирайки преврата, десе предаде партията (БКП) и се надупи на цереу. Е при т'ва положение комунисти ли са тези, които са предали комунистите?

31.03 2016 в 13:31

Доста е странно Паси да агитира за ДС агент. По неговата логика сигурно няма проблем да се вкарат ДС агенти и в НАТО с висок достъп до класифицирана информация или за шеф.

31.03 2016 в 12:52

Драги Паси, логиката ти куца с двата крака! 1.Скорцени никой не го е предлагал за публична длъжност -да оставим настрана "градските легенди" - Мосад, етц.. 2. Бокова се бори за позиция където тази мисъл на Дън-Сяо Пин която цитираш не е релвантна! Съмнява ме, че би приел алтернативната и точна за казуса мисъ л- "какво като булката е курва - важното е че готви добре" това е по резонабилна дефиниция за Бокова! И в случая имаме и "курва" и "лоша готвачка" 3. В качеството ти на неангажиран и.д. министър вероятно си прочел казуса със секретарката на Едуард Кенеди - "аферата Чапакуидик" и катастрофата на кариерата му. И - бих цитирал още десетки такива. Верно, че Клинтошата-сводница на собствения си съпруг - легализира и други, долнопробни практики, но това не е пример който трябва да копираме! Оценям чувството ти за хумор - Елена Тъп-Тодорова била "успешен посланик" :)). И... прочее, дори да приемем репера за котката - то за Бокова важи: "МИШКА – МАСКИРАНА КАТО КОТКА! И ДЕМАСКИРАНА!

31.03 2016 в 12:44

Проскубан котарак, келепир ще има ли? /по В.Б./

31.03 2016 в 12:34

Много ми хареса, че сравнява Бокова с нацистки шпионин. Точно на място. Въпреки, че шпионин все пак е професия и смяната на работодателя е възможна, докато партийната принадлежност е по-скоро вяра. Освен това, тези комунистически безродници, нямат родина, тяхната родина е Кремъл.

Жалко за Паси, Бокова си я знаехме, тя вината я поема само с мезе, като брат си.

31.03 2016 в 12:01

Абе, Монка, какво стана с евро-атлантическите ценности? Или като ти свирнаха другарите, бързо.бързо ги забрави?
И сега ще си съдереш гъза да рекламираш очевидно пропутинска кандидатура...
Значи и ти, Монка, излезе обикновено кремълско мекере...

31.03 2016 в 12:00

Какво падение на мисълта!! Хората, призвани да бъдан за пример на обществата по света, сведени до примитивизма на бозайника, който превалира в хранителната верига. Нещо за морала, г-н Паси??Нещо за чест? Нещо за достойнство?? Повръща ми се от вас.

31.03 2016 в 11:35

Тая котка, аз мишки не съм чул да е хващала.