Паси за Бокова: Важното е котката да лови мишки, не дали има картонче от ДС

OFFNews 31 март 2016 в 10:48 4786 14

Снимка БГНЕС - архив

Обикновено темата с картончетата се повдига от хора, които нямат биография и те си правят биографията на гърба на картончетата. 

Това каза бившият министър на външните работи Соломон Паси в коментар, че шефът на щаба на бг кандидата за шеф на ООН Ирина Бокова е Райко Райчев, който е работил за бившата Държавна сигурност. 

Депутатът Методи Андреев обяви преди дни, че от 16 служители на МВнР в щаба на Бокова, 8 вече са обявени като сътрудници на ДС. 

„Някой обсъжда ли в момента коя е работната група, която подготвя кандидатурата на Хелън Кларк, на Весна Пусич? Това са хора, които ще подготвят документи, папки и графици. Кампанията се води от държавата – президентът, министър-председателят, председателят на Народното събрание. Всички тези хора трябва да разпределят усилията помежду си”, коментира Паси. 

Паси даде пример с известния нацистки разузнавач Ото Скорцени, който е работил и за МОСАД. "Те не го питат за миналото му на нацист, те го питат - можеш ли да работиш за нас? Трябва да се прилага китайският принцип за котката - не е важно дали е черна или бяла, а дали лови мишки. Тези хора с картончетата попречиха ли ни да влезем в НАТО и ЕС? Напротив, помогнаха ни", заяви Паси.

Един от най-добрите посланици, които има България през последните 25 години, е Елена Поптодорова, отбеляза още бившият външен министър.

„Посланик Поптодорова замина като посланик в САЩ по мое предложение като външен министър и е там почти 14 години. Когато тя тръгна да заминава, аналогични хейтъри започнаха да разказват: Тя има такова минало, тя е била такава и онакава, на четвъртата-петата седмица всички млъкнаха, защото видяха какъв прекрасен посланик сме изпратили в Америка”, посочи Паси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!