Антония Първанова посети първия "Селски мол"

OFFNews 15 септември 2014 в 09:11 2047 0

Антония Първанова на базара "Забравени традиции, живи вкусове"

Лидерът на НДСВ Антония Първанова посети първото издание на габровския базар "Забравени традиции, живи вкусове", който стана популярен със закачливото име "Първи селски мол".

Заедно с Първанова на събитието бяха и водачът на листата на НДСВ в Габрово - Свтослав Славчев, третия в листата Ивелин Иванов, четвъртия - Косю Гатев и общинския председател на НДСВ Дряново - Иван Цуцов.

Инициативата за "Забравени традиции, живи вкусове" е на четири народни читалища от Габровско. 

Базарът цели да популяризира читалищата в малките населени места и да затвърди връзката им с местните производители, за да се популяризира уникалните за района продукти, изделия и услуги.

Важна част от инициативата е представянето на местните практики за биоземеделие и екологично селско стопанство, представянето на уникални и оригинални културни ценности, в това число храни и продукти от местно значение, съхранявани от населението и читалищата в общината.

По време на базара Първанова приготви качамак и получи съвети в замесването на тесто. Запозна се с продуктите на местните производители и с техните трудности и проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!