Първанов: Санкции срещу Русия ще са несправедливи

OFFNews 24 март 2014 в 15:09 3341 11

Георги Първанов

Снимка БГНЕС

„Аз смятам, че не би трябвало да бъдем по-католици от папата. Ние трябва в рамките на европейската позиция да намерим и да устоим правото си на една по-специфична позиция, предвид на близостта, която имаме, предвид икономическите връзки, които реално съществуват на България с Изтока, в частност и с Русия, и с Украйна.“

Това заяви пред БНР лидерът на движение АБВ Георги Първанов в отговор на въпрос около българската позиция по кризата в Украйна. По думите му най-важен в случая е българският интерес.

Според Първанов е по-добре България да се обяви „против“ налагането на санкции срещу Русия.

„Съмнявам се, че при едни тежки санкции може да има някакви компенсации, които да са удовлетворителни. По-скоро ние трябва да бъдем против санкциите. Не, защото не са ефективни, а защото са несправедливи“, посочи Първанов.

Лидерът на АБВ изтъкна, че парламентът трябва най-скоро време да излезе с официална позиция около кризата в Украйна, дори ако това не е позиция на всички парламентарни групи.

„Скептик съм, защото виждам, че някои от политическите сили заиграват, може би предвид на настоящите избори за европарламент, които ще имат вътрешен междупартиен ефект. Но дори и да е консенсус минус един, казан образно, все пак една позиция на висока степен на съгласие би било добре“, каза Георги Първанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!