Първанов: 10-те месеца на кабинета бяха загубено време

OFFNews 16 март 2014 в 19:21 3754 3

Георги Първанов

„Няма засилване на управлението в държавата – 10 месеца бяха загубени, които са най-важните в един мандат и време за непопулярни оздравителни мерки”. Това заяви експрезидентът Георги Първанов пред bTV днес, броени часове след като на семинар в Боровец правителството си постави оценка „отличен“ за свършената работа през мандата.

Първанов отново заяви, че кабинетът „Орешарски” не изпълнява поетите предизборни обещания - особено за икономиката и създаването на нови работни места. Една от причините за този неуспех е, че още при разписването на плана на кабинета за 250 000 нови работни места не било ясно откъде ще дойдат те, каза Първанов.

По думите му, управляващите погрешно схващат европейската теза за реиндустриализацията на икономиката в ЕС като за „реанимация”. По-важно е не да се опитва съживяването на индустриални гиганти като „Кремиковци” и „Химко”, а да се търсят новите възможности на производства, които да задържат младите хора в България, смята Първанов.

Неговата формация АБВ ще излезе на евровота с коалиция, чийто състав ще бъде известен до дни, каза той. Първанов за пореден път заяви, че АБВ няма да става партия – поне до датата на евроизборите 25 май. На въпрос дали тази позиция ще е валидна и след 25 май, лидерът на движението отвърна, че за периода след изборите „решава самото АБВ какво ще се случи”.

„Тези евроизбори стават референдум за съдбата на това управление – да има ли промяна или да останем зависими от задкулисието. Битката не е предрешена – както някои казват, че се свежда само до двамата играчи, аз очаквам изненади на вота”, коментира още лидерът на новата лява формация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!