Първанов: ДПС преяде с власт

OFFNews 21 март 2014 в 16:51 4677 5

Георги Първанов

Снимка АБВ, Facebook

"АБВ няма да се коалира с ДПС. ДПС наистина преяде с власт, особено в края на управлението на Тройната коалиция и в сегашното управление. Те трябва да почиват а резервната скамейка."

Това заяви лидерът на движение АБВ Георги Първанов при посещението си в Старозагорско. "Атака" също е сред партиите, с които Първанов изключва взаимодействие. По думите му сегашното управление се различава съществено от това на Тройната коалиция, защото в кабинета "Станишев" е имало ясно определени правила.

Социалистът коментира, че България има нужда от стабилно и предсказуемо управление и от последователни политици, които да следват интереса на страната. По адрес на сегашния кабинет Първанов заяви:

"Бяхме на колене, бяхме смачкани, бяхме пребити от бой, ако щете. Но, въпреки всичко, ние не тръгнахме да правим политика на инат. Ние дори с Костов, с когото бяхме толкова непримирими в отношенията си, се разбрахме за пет-седем точки - предмет на национално съгласие, и мърдане от тях нямаше. А сега какво? Като се предложи нещо, другите - добро или лошо, те са "против". Не е важно каква е идеята, важно е кой го предлага".

Драмата около ЦИК и "надлъгването" между президента и парламента Първанов определи като "детински игри" и "махленски номера".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови