Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Първанов: Плевнелиев няма да повтори мандата си

ОFFNews 08 май 2016 в 20:59 6143 2

Президентът Росен Плевнелиев няма да повтори мандата си, смята лидерът на АБВ и президент (2002-2012) Георги Първанов.

"Моделът „Плевнелиев“ на управление на президентската институция е вече отречен. Той няма бъдеще. Настоящият държавен глава не успя да излезе от сянката на съмнението, че е посоченият от някого президент, от това, че е политически зависим", каза пред "Канал 3" Първанов.

По думите му на страната ѝ трябва президент,който преди всичко да бъде патриот. Според него националните интереси трябва да се защитават по-активно и на правителствено ниво. Той се обяви против европейските санкции срещу Русия, които са във вреда на нашата държава, както и срещу евентуалното подписване на соченото за спорно търговско споразумение между САЩ и ЕС.

Председателят на АБВ каза още, че темата за участието на партията в управлението на държавата ще бъде разгледана на предстоящия конгрес на партията в края на следващата седмица.

Първанов поздрави Корнелия Нинова за избора ѝ за председател на БСП. "Това е един добър избор. Това е някаква предпоставка за промяна не само на БСП, но и на левицата. Има обаче много време, много вода да изтече, много разговори да се проведат".

Той коментира, че вече е отминало времето за търсене на единна, национална надпартийна кандидат-президентска двойка. „Вече това не може да се случи, защото влязохме в друга схема, която ни води в сблъсък, който не е идеологически, а на различни политически формати", каза още той.

Според лидера на АБВ национално единение остава добро пожелание, но за след изборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12881

2

Иван55

08.05 2016 в 23:44

"Той коментира, че вече е отминало времето за търсене на единна, национална надпартийна кандидат-президентска двойка. „Вече това не може да се случи, защото влязохме в друга схема, която ни води в сблъсък ..."

Само тук е прав. Останалото е предмет на сблъсъка.

"сблъсък, който не е идеологически, а на различни политически формати"

Сблъсъкът е олигополия срещу демокрация. Това ако не е идеологическо, няма кое да бъде. Президентските избори все повече се очертават като референдум по въпроса.

63994

1

Red or Dead

08.05 2016 в 22:14


Ами новината не е много за тук, ама само на пръв поглед..:):)


““““САЩ отвръщат на удара, организират гей-парад за 9 май


За първи път след края на Втората световна война, САЩ намериха адекватен отговор на откритата агресивна ежегодна провокация от страна на Русия с провеждането на военния парад на победата, а именно провеждането на ответен гей-парад. Инициативата за ответния удар е на кандидат-президентката Хилари Клинтън. Ето какво се казва в разпространения от нея призив:
Да живее ГЕЙ-парадът. Победата ще бъде за нас.“

Ето и снимка хакната току що от сайта на президенството, какъв ще е макияжа на роска плитката.......

http://bultimes.com/wp-content/uploads/2016/05/13179285_1565351860430456_8565034917307753430_n.jpg
 
X

Подкастът на OFFNews