Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Първанов: Парите ми са в рамките на гарантирания влог

ОFFNews 19 юли 2014 в 19:52 3639 9

Георги Първанов
Георги Първанов

Президентът Георги Първанов обяви, че е спокоен за спестяванията си, тъй като са "доста под гарантирания праг" от 100 000 евро. 

„Моите пари не са там (в КТБ - б.р.) и не са чак толкова много. Това не ме прави по-малко ангажиран”, подчерта лидерът на АБВ в интервю за bTV.

По скандала със затворената банка той призова политиците да се изказват след специалистите, да е ясно, че има гаранция за гражданите и бизнеса, както и увереност, че при престъпление ще има разследване. „Оттам нататък всичко е в детайла, но аз не познавам детайлите и на този етап не мога да коментирам”, посочи Първанов.

След вота

ДПС трябва да отстъпи властта в следващия мандат заради позицията на почетния лидер Ахмед Доган, но и заради позицията и поведението на самата партия, смята президентът. 

„Твърдя, че Ахмед Доган има своя принос за установяването на етническия мир в България в първите десет години от началото на прехода. След това ролята му става все по-спорна във времето и за това аз сега твърдя, не само заради позицията на господин Доган, но и заради позицията и поведението на партията, че те трябва да отстъпят властта следващия мандат”, заяви Георги Първанов.

Нов лидер на БСП

Георги Първанов отрече Мая Манолова да е „неговият човек” в БСП, като припомни, че тя е била сред острите му критици.

Като лидер на АБВ той отново отхвърли възможността за коалиционни отношения с левицата след оттеглянето на Сергей Станишев от поста на председател. „Ама Вие къде видяхте Станишев да се е оттеглил? Той е председател на коалицията - коалицията, която съществуваше и до момента с познатите имена. Няма оттегляне. Той стои като шапка, той е човекът, който подписва кандидатите, респективно – бъдещите народни представители, така че промяната не се е състояла”, заяви Първанов.

В отговор на въпрос за евентуално бъдещо партньорство между АБВ и БСП, за което социолозите отчитат голяма подкрепа, той заяви лаконично: „В политиката едно плюс едно не прави винаги две.”

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews