Партиите обсъждат бъдещето на парламента

OFFNews 08 юли 2014 в 07:21 1930 0

Консултации

Снимка Ивайло Анев

Поредни консултации ще проведат днес БСП, ДПС и ГЕРБ. На разговорите трите парламентарни групи трябва да се разберат за приоритетите пред 42-рото Народно събрание в оставащите му дни.

Консултациите ще се проведат по инициатива на лидера на ДПС Лютви Местан. От ДПС предложиха нови преговори, след като миналата седмица от ГЕРБ обявиха, че ще блокират парламента, докато премиерът Орешраски не подаде оставка.

Местан заяви, че не е разумно партиите да пропиляват парламентарно време. От ДПС предлагат парламентарните групи отново да се договорят за консенсусни законопроекти, които да бъдат гласувани в оставащото на Народното събрание време.

Това няма да са първите преговори между партиите относно съдбата на Народното събрание. През последния месец те се събираха на Консултативен съвет по национална сигуирност при президента, преговаряха в сградата на Народното събрание, след което повторно обсъждаха консенсусни стратегии при държавния глава. Миналия вторник ДПС, БСП и ГЕРБ се събраха, за да се договорят за седмичната програма на парламента, но постигнатото споразумение бе краткотрайно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови