Паргов: България трябва да се промени и всички българи да имат шанс живеят достойно тук

OFFNews 01 май 2018 в 13:10 3216 1

България трябва да се промени така, че всички българи да имат шанс да работят и живеят достойно тук", заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов пред 15 000 хиляди, събрали се на първомайския митинг срещу мизерията и грабежа.

Днешният 1-ви май не е празничен, а е ден на протест срещу бедността и корупцията, с които ще се запомнят трите правителства на ГЕРБ, каза Паргов. По думите му днешна България е изправена пред огромно предизвикателство – работещите хора напускат страната в желанието си да намерят по-справедлива оценка за своя труд.

Правителството не си дава сметка, че демографската катастрофа застрашава съществуването на нацията ни, която има хилядолетна история. Липсата на социална чувствителност, на грижа за бедните, болните, хората с увреждания и майките е запазена марка за днешните управляващи от ГЕРБ. И с това ще бъдат запомнени те, категоричен бе той. Според него процесът на ликвидация в държавата продължава с болници, училища, предприятия и научни звена.  

Паргов обясни, че решението е едно – силно участие на държавата в икономиката, гарантирани трудови, социални и граждански права. Социалистът подчерта, че България трябва да си върне пазарите и да поеме по пътя на индустиализацията и въвеждането на високи технологии. Според него справедливостта и солидарността са ценностите, които ще ни изведат от блатото на бездушието и общественото разделение. "Ако сега не ни чуят управляващите, ще чуят гласа на народа на следващите избори, а те чукат на вратата. Нашата цел е добруването на мнозинството от българите, а не благополучието на малцинството", каза още председателят на БСП-София.
"Вярвам, че нашият глас ще бъде чут. Вярвам, че бъдещето на България не е обречено, че със силата на общата ни воля ще променим утрешния ден на трудещите се българи!", категоричен бе Калоян Паргов.

Стела Енева: Не искаме привилегии, а само право на труд и приличен живот

"Днес е празник на труда и трудовите хора, но в обществото ни нараства несправедливостта към тези, които градят нашето настояще и бъдеще", заяви параолимпийска лекоатлетка Стела Енева. Тя обясни, че като човек с увреждане още по-осезателно усеща несправедливостта в нашето общо ежедневие. "Пътувах по света и видях възможностите, предоставяни на хора като нас. Може и тук да бъде така. Ние не искаме привилегии, а само право на труд и приличен живот. Ние сме част от света и трябва да имаме своето достойно място в него", заяви Енева.

Александър Бончев: Нека построим държава, в която младите имат бъдеще

"Аз съм студент, решил да остане в България. Решил да гради бъдеще тук. Мои приятели и близки избраха лесния път - някъде навън. Аз обаче останах", заяви Александър Бончев, студент от Софийския университет. Той обясни, че откакто е студент, му се е налагало да работи какво ли не, дори и без трудов договор. "Това е по-трудният избор и аз го знам. Аз обаче съм още тук и няма да си ходя", подчерта той. По думите му трудът не се оценява, младите бягат, а държавата се прави, че не вижда как бъдещето на прекрасната ни страна си отива. "Нека днес покажем, че сме недоволни. Нека днес накараме хората отново да проговорят. Нека цяла България чуе. Нека Европа чуе. Нека чуят, че искаме промяна. Нека знаят, че има хора като мен, още тук. Нека разберат, че друг избор нямат. Нека да започнем да строим държава, в която младите хора имат бъдеще", призова Александър Бончев.

Д-р Дулева към управляващите: Зов за помощ, за спасяване на държавните болници с общинско участие

"Г-н здравен министър, г-н премиер, господа управляващи- зов за помощ, за спасяване на държавните болници с общинско участие", така се обърна д-р Дулева от Ловеч към управляващите. Тя обясни, че здравеопазването ни е болно и умира. "Държавните болници фалират една след друга. Те не трябва да са фирми, здравето не е стока и не се търгува" категоричнна бе д-р Силвия Дулева.

"Всички граждани сме потърпевши от хаоса в здравеопазването. Здравната ни система има нужда от промяна, защото в момента нито пациентите, нито лекарите са доволни", заключи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови