15 000 на първомайското шествие на БСП срещу мизерията и грабежа

OFFNews 01 май 2018 в 11:45 6022 2

Благодаря ви, че имате смелостта, днес, да се съберем и нашият глас да бъде чут. Това е шествие-протест срещу корупцията и бедността, за справедливост, за справедливо заплащане на труда, за свобода на словото, за човещина свобода.

С тези думи председателят на БСП Корнелия Нинова даде началото на първомайското шествие. Тази година, традиционното за левицата събитие, е за достоен труд, срещу бедността и корупцията. 

15 000 души, дошли от цялата страна в София, тръгнаха на шествие от паметника на Незнайния войн към Министерския съвет, където ще се проведе протестът.

Те носят плакати с надписи: "Корупцията ни прави бедни"; "Не ни превръщайте в нация от обслужващ персонал"; "Заплата на хигиенист в Германия - по-висока от учител в България".

Група младежи, облечени в тениски с надпис "Оставка", носят транспарант "Работим и сме бедни". 

Стоян Мирчев: Повече няма да позволим на Борисов да вземе властта 

Днес за мен не е празник, защото съм гневен. Гневен съм заради мизерията и бедността, заради корупцията, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Стоян Мирчев по време на митинг-протеста. Той попита - кой стои зад Гинка Върбакова. „Зад нея се крие само един човек и това е Бойко Борисов. С корупцията, която насажда, той краде от нас, категоричен бе Мирчев. 

„Ще застанем под прозорците на Борисов и той трябва да ни чуе, че повече така не може! Промяната идва с нас! Нека Бойко види това множество и да знае, че ще го отвеем. И повече няма да позволим да вземе власт от българския народ!“, каза още Стоян Мирчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови