Овчаров: Станишев да каже кой предложи Драгомир Стойнев за министър

OFFNews 27 април 2015 в 19:50 4619 6

Драгомир Стойнев не е представлявал БСП в правителството на Пламен Орешарски и не е изпълнявал програмата на партията, докато е бил министър на енергетиката.

Това заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров по повод критиките към бившия енергиен минмистър в правителството на Орешарски, отправени от Явор Куюмджиев, който поиска и оставката на Стойнев като зам.-председател на БСП.

„Драго си управляваше министерството, без да се съобразява с мненията на Съвета по енергетика, чийто председател е Куюмджиев, нито за таксите, нито за „Уестингхаус“, нито за предложенията за назначения в някои структури на енергетиката“, допълни Овчаров.

Станишев да каже на следващия пленум защо кой е предложил Стойнев. Жоро Христозов, който фактически управляваше енергетиката, беше посочен от Цветан Василев, подчерта Овчаров.

По времето на Стойнев на „Южен поток“ се гледаше като бизнесоперация на един от двамата големи бизнесмени, които управляваха чрез БСП държавата, каза още той.

Според него бившият енергиен министър не е имал намерение да анулира търговете за фирмите-изпълнителки на българска територия.

Като грешки от времето на кабинета „Орешарски“ Овчаров посочи, че БСП е станала „директен изпълнител на интересите на икономическата групировка на Цветан Василев и Делян Пеевски” и са допуснали партията да се превърне във „функция на бизнес проектите и политиките” на ДПС.

Ако се правим, че това не се е случило – просто защото след зимата идва пролетта, сигурно следващия път ще имаме 100 хиляди или 200 хиляди гласоподаватели, подчерта Овчаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!