Quantcast

Стойнев: Кабинетът не оправда очакванията за икономически растеж

Ивайло Анев Последна промяна на 16 февруари 2015 в 14:43 1842 4

Снимка БГНЕС/Елена Героска

Заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев

"Очакванията за икономически растеж през първите 100 дни на кабинета не се оправдаха".

Това обяви на пресконференция в Стара Загора зам.-председателят на БСП Драгомир Стойнев. По думите му правителството няма конкретна визия, както и дългосрочни ангажименти за постигане на тази цел.

Той беше категоричен, че БСП подкрепя санирането като цяло, но не одобрява начина, по който се прави в нашата страна, тъй като според левицата това, което е планирано да се направи, е по-скоро топлоизолация. 

Стойнев посочи като пример Германия, където семействата освобождават сградите, за да се извърши пълно саниране.

"Няма и доклад с конкретни цифри, които да покажат как ще се подобри енергийният ефект след санирането", добави бившият министър на икономиката в кабинета "Орешарски".

По повод пенсионната реформа депутатът обясни, че БСП е за връщане на точковата система.

"Следването във ВУЗ трябва да се приема за трудов стаж. Необходимо е приемане на нови правила при пенсионирането на служители в МВР и МО", подчерта той. По думите на Стойнев получаването на 20 заплати от чиновниците от администрациите на тези ведомства не е целесъобразно.

Той беше категоричен, че левицата има намерение да обърне поглед към малкия и средния бизнес и достъпа му до финансиране.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2015 в 21:02

Незабавна реидустриализация, реелектрификация и рекомунизация!

16.02 2015 в 18:11

Писна ми да ви чета тъпизмите.....25 години все някой друг е виновен, но никога, никой не поема вината и никога, никой не бива наказан...и как да стане - то вие сте различните измерения на една и съща глупост.
Много бих се зарадвал(и вероятно над 50% от българските граждани) на едно петъчно "шарли" в парламента - най-подходящо ще е, когато се обсъждат бюджети понеже всички помияри сте на "работа" в такива важни моменти.

16.02 2015 в 17:05

"Той беше категоричен, че левицата има намерение да обърне поглед към малкия и средния бизнес и достъпа му до финансиране."

Ама само чакате да ви свалят от власт и почват да ви идват смислени идеи...

16.02 2015 в 15:24

ааа дододокато вивие бяяхте на вввласт преиииизпълнихте оооочакванията заза ииикоооономическа раразруха