Осман Октай: Политиците се страхуват oт разработката "Червеи"

OFFNews 15 февруари 2015 в 10:05 9626 5

Разработката с кодово название "Червеи" захранва политически и коропоративни интереси. Службите имат водещо ръководно място в държавата, но поради липса на закони се занимават с всичко останало, но не и с националната сигурност.

Това коментира в студиото на Нова телевизия бившият зам.- председател на ДПС Осман Октай.

Бившият депутат смята, че хората от службите целенасочено са подготвяли придобиването на информация от полицейските масиви.

Част от плана е и обединяването на ГДБОП с ДАНС. Чрез него се дава възможност да се проникне в масивите от информация. Тази информация може да се използва за политически натиск върху бизнеса и политическите формации в страната, затова всички са много внимателни по отношение на скандала и по отношение на ръководителите на служби, смята бившата дясна ръка на Доган.

"Недоумявам как така сега Цветлин Йовчев и  Светлозар Лазаров казват, че нищо не знаят. Това показва, че са работели престъпно безотговорно", категоричен е бившият депутат.

Фактът, че ръководителите на служби казват, че не знаят, говори или за безвластие, или за нежелание да се стигне до мозъка на операцията. Тази информация, която е източена, е предадена в ръцете на нелeгитимни кръгове. Такъв скандал за източване на информация от полицейските масиви досега не е имало, каза Октай. 

Службите за сигурност контролират политически проекти, обслужват някои от тях, не дават възможност да се създава политическо опозиционерство, отчете Октай.

Следващият скандал ще избухне в НСО. Там имало съмнения, че се разработват и се събират информации за политици, които са обект на охрана, прогнозира Октай. 

Бившият депутат отново повтори тезата си за задкулисните играчи, които обслужват модела "Доган". Защо все още го охраняват службите за 2 млн. лева годишно, риторично попита Октай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!