Орешарски проговори: Част от успехите на служебния кабинет се дължат на мен

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2014 в 12:36 17435 29

Пламен Орешарски

Бившият министър-председател Пламен Орешарски смята, че споразумението на страната ни за партньорство с Европейската комисия, което влезе в сила по време на служебното правителство, е успех на кабинета "Орешарски".

Това стана ясно от публикация на самия Пламен Орешарски във Фейсбук, написана по повод отчета за работата на служебното правителство, който беше представен вчера.

"Сред успехите на служебния кабинет президентът Росен Плевнелиев отбеляза финализирането и влизането в сила на Споразумението за партньорство с ЕК за 2014-2020. Ще припомня, че Споразумението бе потвърдено на 7 август от ЕК, а до 6 август действаше оглавяваното от мен правителство", пише бившият премиер.

Орешарски дори благодари за "обективната оценка за работата" на ръководеното от него правителство:

"Документът беше разработен в диалог и с широкото участие на всички партньори - държавната администрация, регионалните и местни власти, социално-икономическите партньори, академичната общност, редица неправителствени организации, медии и други".

Той припомня, че неговото правителство е оставило нивото на фискалните резерви над 8,5 млрд.лева, което гарантира "не само успешното превъртане на стари правителствени дългове до края на тази и началото на следващата година, а и по-спокойното управление на ликвидността на публичните финанси".

"И още един факт – ускорихме усвояването на европейските фондове в съответствие с реалните предизвикателства на закъсненията и късите срокове. Само за година разплатихме близо 20 % при под 40 % за предишните шест години. Зинаида Златанова и ресорните министри с техните екипи заслужават поздравления", пише още Орешарски.

Ето какво точно написа премиерът по време на управлението на БСП Пламен Орешарски:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!