Всички големи инфраструктурни проекти били забавени при Орешарски

OFFNews 10 ноември 2014 в 20:13 5580 10

Лиляна Павлова

Всички големи инфраструктурни проекти са забавени по времето на кабинета „Орешарски“. Това заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Има неща, които са така, както съм ги оставила, каза Павлова.

Една от причините за забавянето на проектите е създаването на Министерство на инвестиционното проектиране, което сега ще се закрива. Ситуацията за обновяването на българските домове е доникъде, обясни Павлова.

Магистрала „Струма“ можеше да е готова миналата година, особено лот 2. според най-реалистичния график магистралата може да бъде пусната след около година, допълни тя.

След всичко това няма пари дори за зимно почистване, защото тези пари са изхарчени през лятото, подчерта регионалният министър.

Вместо всички 220 млн. лева, събрани от винетки, да се дадат на Агенция "Пътна инфраструктура", в нарушение на закона 40 млн. лева от тях са били насочени другаде, каза още Лиляна Павлова.

По думите й първата задача, която си поставя, е да защити в Министерския съвет сумата, която трябва да получи при актуализацията на бюджета.

На заседание в сряда ще бъде обсъдена организацията за зимното почистване и поддържане на пътищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!