Огнян Минчев: ДПС е корупционен механизъм за разграждането на България

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2014 в 10:20 2868 7

Огнян Минчев
Огнян Минчев

Освен етническа партия, ДПС е един изключително ефективен корупционен механизъм за разграждане на българската държава. Така се реализира в продължение на повече от десетилетие. ДСП е в задкулисната власт, защото непрекъснато печели и се разраства от разграждането на българската държава.

Това каза тази сутрин пред bTV политологът Огнян Минчев.

Той определи ДПС като "многолика организация", която заедно с БСП катастрофирала във властта. „БСП излиза съсипана от тези катастрофи, а ДПС излиза винаги все по-силно, все по-мощно, във все в по-добра форма”, добави той.

По думите му „ДПС не се намира на публичния политически пазар, а получава своите гласове по непубличен начин, в страни от политическата кампания”.

Минчев коментира и посещението на Лютви Местан в Анкара. Той го определи визитата като знакова, тъй като турският държавен глава Реджеп Ердоган отказа на няколко пъти да се срещне с Ахмед Доган при посещения в София, а самият Доган не ходи в Анкара. „Поканата на Ердоган към Местан означава промяна в отношението на турски държавен връх към ДПС”, посочи политологът Огнян Минчев.

„От геополитическа гледна точка ДПС не е конструкция, която е изградена в Анкара, а в София и отчасти в Москва. Това е инструмент за контрол върху етническите отношения в България от страна на посткомунистическия елит. Анкара отчасти бе принудена да припознае ДПС, тъй като ДПС отчасти вършеше много добра работа на Анкара. На практика ДПС върши цялата работа по организиране, мобилизиране на турското малцинство в България и разширява периметъра на политическото влияние извън турското и мюсюлманското малцинство. Но проблемът на ДПС е, че начело на Движението седят хора, които са сложени там от други геополитически сили и конфигурации”, коментира още Минчев.

Според него става въпрос за един сложен баланс и за Анкара е необходимо да припознае в известна степен ДПС. В същото време властта в Турция се опитваше да смени хората начело на ДПС и не успя. Сега Анкара от части ще може да контролира ДПС по линия на това, че припознава новото ръководство като легитимно, заключи Минчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2015 в 13:23

А бе , тоз Минчев не ги разбира работите бе . !Я веднага да са ма.а от там , амаха аа ! Туй другаря ВОЛГИН е друга работа . Он как умний е , как хубаво говорйи , олеле майко ! Пък тоз Минчев само за проблеми , за ЕС ЗА ТОВА -ОНОВА , СЕ МРЪНКА , ЧЕ ДЕРЖАВАТА БИЛА КОРЮМПИРАНА И Т.Н. Да жувее дрюгаря Пи(у)ткин , да жувее дрюгаря Виденов , ааа и дрюгаря ВОЛГИН и той да жувее , да жувеят и хонорарите от Москва . Нали дрюгарю Волгин , за хонорарите от Москва такова бе ? Ура дрюгарий УРА ! Уррраааааа

26.01 2015 в 13:01

Да жувей комунизЪма , социализЪма и кагебизЪма . Да жувей Южний пАтокъ и Белене . Да жувей мюслюманска и отоманска дережава , да жувеят сички тролове , сикаджий и висаждий . Делян Пеевский и той да много да жувее , да купи на чалга-любовницата си още едно LAMBORGINI ЗА 750 ХИЛ. ура ДРУГАРИЙ , уРРААААА !

26.01 2015 в 12:58

Пичове, пак да ви кажа: същността на българския етнически модел е КОРУПЦИЯ ЗА МИР. И той работи! Ако ДС едно време не бяха корумпирали авангарда на турското етническо малцинство какво щеше да последва? Може би сръбски сценарий, сепаратизъм, война. Отделна тема е дали този модел не е вече изчерпан. Според мен ще бъде изчерпан в момента, в който ДПС реши да скъса връзките с бившата ДС и пристане на Турция. За момента са се разкрачили и нямат ясна принадлежност.
Единственият начин да има мир е Турция да бъде приета в ЕС с всичките и кусури. Европа ще загуби част от идентичността си, но това е по-малка беля в сравнение с радикализиране на Турция и неминуемо обръщане към Русия.
Както се казва, тук сме все геополитика до геополитика! :)

26.01 2015 в 12:24

Не ме трийте , бе ! Много Ви се моля , бе ! Обещавам винаги да възхвалявам Деляний Пеевский и неговата команда ! Няма да пиша нищо срещу него , бе ! Само ма оставетий малкоу да коментирам , бе !

26.01 2015 в 12:16

Да Живее БКП , ДуПяСе и ДС ,да живее сичкото сиган , сичките орки , дяволи и изроди, аа и МЕСТАН и той МНОГО ДА ЖИВЕЕ .Долу димукрасията , долу чеснити и работливи българе .Ура другари ! Урааааа

18.09 2014 в 12:48

А добрутро! Като са от десет години, защо чак сега ги казвате и коментирате тези неща!? От десет години и врабчетата в България знаят, че ДПС е етническа партия, която генерира най- голяма корупция в България, че държавните политически назначени от ДПС чиновници са най-некадърни, най-крадливи и най-нагли! Не напразно от самото началото на прехода МЗХ, ДФ "Земеделие" - РЗ и други държавни институции като Държавен резерв, спомнете си министерството за бедствия и аварии и др., които боравят с милиардни финансови ресурси са в ръцете на резаците? КОЙ, КОЙ, КОЙ допусна това, КОЙ, КОЙ, КОЙ сега се готви да управлява в колалиция, явна или тайна с най-крадливата партия от създаването на България? Къде са красивите, интелигентните, умните? КОЙ?

18.09 2014 в 12:22

Ето тук е казано всичко важно:
Ердоган рециклира ДПС. Има ли изненадани?
http://pik.bg/%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0% B4%D0%BF%D1%81-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8-news226824.h tml