Областният управител на Бургас прати в съда решението за застрояване на Силистар

OFFNews 04 септември 2018 в 21:12 1939 0

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков изпрати в съда решението на Oбщинския съвет в Царево за проект за застрояване на 22 декара в местността Силистар.

Чолаков оспорва решението като незаконосъобразно. Той е пратил казуса със Силистар в съда "след разпореждане на премиера Бойко Борисов и след като се е запознал със становищата на МРРБ, РИОСВ-Бургас и Окръжна прокуратура- Бургас", съобщават от пресцентъра на областната управа.

Мотивите на Областната администрация - Бургас са: "разрешението за изработване на проект на план за застрояване за поземлен имот в местността „Силистар“ е дадено, без да са спазени законовите процедури. В конкретния случай имотът попада в границите на природен парк „Странджа“. При това обстоятелство е било необходимото проектът за устройствен план да бъде съгласуван с Министерство на околната среда и водите. Липсата на такова становище представлява съществено нарушение на Закона за устройство на територията (ЗУТ)".

В заповедта си областният управител дава и допълнителни аргументи за незаконосъобразност - за да се осигури необходимата инфраструктура за безплатен достъп до разположения в близост морски плаж, е необходимо изработването на парцеларен план за неурбазинизараните територии или регулационен план в урбанизирана такава. В случая решението на Общинския съвет Царево е за изработване на подробен устройствен план - план за застрояване за частен имот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!