"Обещах на майката на Бареков да не го злепоставям"

Пропуших отново, когато видях за първи път Ана Баракова, признава Росен Петров

OFFNews 15 декември 2014 в 08:49 23124 22

Росен Петров

С Николай Бареков от известно време нямам контакт, напуснах, защото искам да изляза от сянката на непрекъснатия скандал.

Това обясни в интервю за Нова телевизия бившият телевизионен водещ и настоящ депутат Росен Петров. Вчера той обяви, че напуска парламентарната група на "Български демократичен център" (БДЦ) (групата на "България без цензура" се прекръсти на БДЦ).

"Много ценя майката на Бареков и вчера й обещах да запазя честта му. Аз наистина я ценя, тя е много честен човек, телефонистка в Пловдивския панаир е била. Аз съм емоционален човек. Тя ми се обеди плачеше и аз се разплаках", разказа бившият телевизионен водещ. Към края на интервюто той пророни сълза, която избърса от очите си.

Росен Петров отрече да е бил дясна ръка на Николай Бареков. Той сам си е и дясна, и лява ръка, уточни той.

На въпросите за финансирането на партията и на предизборната кампания на ББЦ, както и дали по финансови причини е напуснал политическата формация, Петров отговаряше уклончиво и пестеливо.

Той обяви още, че е пропушил отново след 4 години въздържание, след като е видял за първи път Ана Баракова, която стана депутат благодарение на феномена 13/13 в листата на ББЦ в Пловдив. Баракова напусна групата на БДЦ още в началото на работата на този парламент и стана независим депутат. Петров е вторият напуснал групата.

Росен Петров беше водещ на предаването "Нека говорят..." в ефира на bTV, но в началото на 2014 г. реши да влезе в политиката – и то по време на гостуване на Николай Бареков в студиото му.

"Поради различните писания в пресата, че отивам в партията на Бареков, моята чест на журналист и офицер ме кара да обявя, че от тази минута приемам да съм част от "България без цензура", особено ако е в коалиция с ВМРО. Правя го, защото харесвам и подкрепям нейните идеи", обяви Петров.

ВМРО беше в коалиция с ББЦ на изборите за Европейски парламент, но на парламентарните избори се коалира с НФСБ и сега са в парламента заедно с партията на Валери Симеонов в коалиция Патриотичен фронт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!