Бареков бил недоволен от Росен Петров

Петров напусна ББЦ, но неговата чест остана в мен, заяви Бареков

Ивайло Анев 14 декември 2014 в 17:02 9698 12

Росен Петров и Николай Бареков

Росен Петров няма да бъде изключен от парламентарната група на "Българския демократичен център" (БДЦ).

Това каза на пресконференция лидерът на партията "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков, по повод на напускането на политическата формация от страна на Росен Петров.

Вчера вечерта беше оповестено, че доскорошният зам.-председател на политическата сила и депутат в Народното събрание, е освободен от всички заемани постове „по взаимно съгласие”, но остава лоялен към парламентарната група.

Самият Петров заяви пред в.24 часа, че напуска заради непрестанните скандали вътре в „България без цензура”.

"Не търся тук скандал или някаква балканска раздяла, която е характерна за разделите в "България без цензура", допълни той днес пред БНР.

Николай Бареков уточни, че в разговор преди няколко седмици е помолил Росен Петров да напусне ръководните постове в ББЦ, а не да напусне партията. "Неговата организационна и партийна работа не просто не е на ниво, Росен не е роден за това. Росен е интелектуалец", каза Бареков.

Решението на Петров да напусне и партията е лично негово, уточни Бареков. По думите му Петров остава в парламентарната група, като е заявил, че ще бъде лоялен неин член.

Надявам се Росен Петров да изпълнява ролята си в парламентарната група, да слуша Светлин Танчев и председателския съвет, заяви Бареков. "Бих му препоръчал да бъде по-близко до опозицията, отколкото до управляващите", посочи той.

"Росен напусна ББЦ, но неговата чест остана в мен - това е неговият офицерски кортик, който ми подари, когато напусна телевизията и дойде в нашата партия, стои ми до възглавницата", коментира Бареков.

Николай Бареков съобщи, че на заседание на Изпълнителния съвет на партията днес е взето решение за структурни и организационни промени в ББЦ, смяна на името на партията и изясняване на идеологическия й облик. По думите му през следващата година ББЦ трябва да стане мотор за създаването на голям опозиционен блок с искане за смяна на политическото статукво на ГЕРБ, БСП и ДПС, тъй като тези три партии били вредни за България.

Попитан каква ще се определи ББЦ - в ляво, дясно или в центъра, Бареков заяви: "Левите напуснаха. Имаше един ляв - Ангел Славчев, и един по-ляв - Росен Петров. Няма ги вече. В партията останаха прагматици, хора с център-дясно мислене".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!