Quantcast

Бареков бил недоволен от Росен Петров

Петров напусна ББЦ, но неговата чест остана в мен, заяви Бареков

Ивайло Анев Последна промяна на 14 декември 2014 в 17:02 8360 12

Росен Петров и Николай Бареков

Росен Петров няма да бъде изключен от парламентарната група на "Българския демократичен център" (БДЦ).

Това каза на пресконференция лидерът на партията "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков, по повод на напускането на политическата формация от страна на Росен Петров.

Вчера вечерта беше оповестено, че доскорошният зам.-председател на политическата сила и депутат в Народното събрание, е освободен от всички заемани постове „по взаимно съгласие”, но остава лоялен към парламентарната група.

Самият Петров заяви пред в.24 часа, че напуска заради непрестанните скандали вътре в „България без цензура”.

"Не търся тук скандал или някаква балканска раздяла, която е характерна за разделите в "България без цензура", допълни той днес пред БНР.

Николай Бареков уточни, че в разговор преди няколко седмици е помолил Росен Петров да напусне ръководните постове в ББЦ, а не да напусне партията. "Неговата организационна и партийна работа не просто не е на ниво, Росен не е роден за това. Росен е интелектуалец", каза Бареков.

Решението на Петров да напусне и партията е лично негово, уточни Бареков. По думите му Петров остава в парламентарната група, като е заявил, че ще бъде лоялен неин член.

Надявам се Росен Петров да изпълнява ролята си в парламентарната група, да слуша Светлин Танчев и председателския съвет, заяви Бареков. "Бих му препоръчал да бъде по-близко до опозицията, отколкото до управляващите", посочи той.

"Росен напусна ББЦ, но неговата чест остана в мен - това е неговият офицерски кортик, който ми подари, когато напусна телевизията и дойде в нашата партия, стои ми до възглавницата", коментира Бареков.

Николай Бареков съобщи, че на заседание на Изпълнителния съвет на партията днес е взето решение за структурни и организационни промени в ББЦ, смяна на името на партията и изясняване на идеологическия й облик. По думите му през следващата година ББЦ трябва да стане мотор за създаването на голям опозиционен блок с искане за смяна на политическото статукво на ГЕРБ, БСП и ДПС, тъй като тези три партии били вредни за България.

Попитан каква ще се определи ББЦ - в ляво, дясно или в центъра, Бареков заяви: "Левите напуснаха. Имаше един ляв - Ангел Славчев, и един по-ляв - Росен Петров. Няма ги вече. В партията останаха прагматици, хора с център-дясно мислене".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.12 2014 в 20:19

Много рано взехте да се развеждате.Защо бе Бареков.Кажи истината.Или не ти стиска.Може би Росен има повече достойнство от теб

15.12 2014 в 09:55

Един по един дано всички си заминат и остане само Дудука :D Мен ме хвана срам, че се намериха достатъчно малоумни (количествено и качествено)хора, които го вкараха този смешник в парламента

15.12 2014 в 09:45

Ха-ха!Ибрици герберски!
Само за АТАКА вече ще гласуваме,излъгахте ни,продажни дамски превръзки.

14.12 2014 в 20:41

Ако бях беззъба баба, щях да си взема чене на лизинг - да схрускам Бареков.

14.12 2014 в 20:23

Смех голем.

14.12 2014 в 19:45

Захари, titi- тролoвете на Дудука се преместиха тук.Цялата му партийна Цензура е към разруха.

14.12 2014 в 18:59

Политиката не е лесна работа и не става за всеки. Важното е, Росен Петров да изпълни ангажиментите си към парламентарната група.

14.12 2014 в 18:50

Росен какви скандали го гонят пък него? Като не ставаш за дадена работа не ставаш и това е.

14.12 2014 в 18:38

Дали Петров не се продаде???

14.12 2014 в 18:18

Много бързо се развеждате бре! Що не изчакахте да се роди бебето! То не бяха целувки, прегръдки, сълзи на умиление и вричане във вечна любов, а пък накрая 'цък-цък, язък'! Сега бебето у контейнеро и по живо, по здраво!