Quantcast

Нови 12 руснаци в черния списък на ЕС

OFFNews Последна промяна на 21 март 2014 в 07:35 3074 5

Нови 12 имена на руснаци бяха добавени към списъка с хора, подлежащи на санкции от Европейския съюз.

Решението взеха късно снощи европейските лидери, които провеждат редовен съвет в Брюксел.

С решението от снощи броят на лицата, влизащи в списъка със санкции на ЕС във връзка с украинската криза, достига 33-ма души.

Засега ЕС не е съгласувал целенасочени икономически санкции срещу Русия, оповести председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу на пресконференция след края на първия ден от срещата на европейските лидери. 

„Вече работим върху това. Разглеждаме различни сфери, които могат да имат трайни последствия за отношенията между ЕС и Русия. Това е широк спектър от икономическата сфера. Засега не можем да вземем решение за конкретни мерки. Това зависи от ситуацията. Сега новината е в това, че страните членки ни дадоха силен мандат за създаването на тези възможни целенасочени мерки”, каза Барозу.

„При липсата на действия за намаляване на напрежението от страна на Русия, Европейският съвет реши да разшири списъка на лицата, които са обект на забрана за пътуване в Европейския съюз и замразяване на банкови сметки и активи. Добавяме в този списък още 12 имена. Освен това отменяме следващата среща на върха Европейски съюз-Русия, а страните-членки ще отменят редовните двустранни срещи на високо ниво”, заяви Херман Ван Ромпой, след края на първия ден на срещата на лидерите на европейските страни.

Съветът на ЕС е дал поръчение на ЕК да разработи търговски и икономически мерки срещу Крим, съобщи още председателят на ЕК. Европейската комисия и страните-членки ще трябва да излязат с предложения какви да са евентуалните мерки. Освен това Европейската комисия трябва до юни да разработи план за намаляване на енергийната зависимост на общността от Русия.

Заседанието на Европейския съвет продължава и днес, като в началото му предстои церемония по подписване на политическия раздел от споразумението за асоцииране с Украйна. За тази цел в Брюксел е украинският премиер Арсений Яценюк. Европейските лидери очакват, че с подписването на документа ще дадат европейска перспектива на страната, както и стимул за демократични реформи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2014 в 11:47

Абе защо така в групи по 12? Я по-добре направо да включат в тоя списък всички руснаци. Явно Еврогейския съюз е една марионетка на Пиндустан. В Уошингтън като пръднат, в Брюксел се насират.

21.03 2014 в 10:23

Че те руснаците да не са прости да си държат парите на тяхно име. А и Швейцария не е в ЕС.
Страшни санкции, няма що.Само дето Прецедента се плюнчеше като ходи при кралицата какви санкции трябвало да наложи ЕС на Русия.

21.03 2014 в 10:05

Всеки български патриот може да даде своя малък принос към фалита на "бензиностанцията, маскирана като държава" - не зареждайте в Газпром и Лукойл, а в Петрол, OMV, Rompetrol, shell и др.

21.03 2014 в 09:56

Задна американска, през вестник:
-
Ако народът на Източна Украйна пожелае официално да оформи своите исторически, културни и етнически връзки с Русия, а народът на Западна Украйна желае да разтрогне своите връзки с Москва и да влезе в ЕС, защо да не решим този въпрос с политически, дипломатически и демократични методи с помощта на урните за гласуване?
Пат Бюканън, ”The American Conservative”
-

21.03 2014 в 09:48

-
ЕС не наложи икономически санкции срещу Русия.
Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че ЕС засега не е взел решение за практически търговски и икономически санкции срещу Русия.
-

Клетата България какви икономически санкции може да наложи на Русия ???? Освен да изгоним богатите руски туристи и да спре доставката на нефт, газ и ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй. Ами ние направо си загиваме...