Нов протест срещу Радев в сряда

OFFNews 17 юли 2023 в 09:51 2472 2

Архив

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Протест срещу Румен Радев в края на май

Нов протест срещу президента Румен Радев се организира тази сряда.

Поводът са думите му от края на миналата седмица на събора в Рожен, когато той заяви: "Украйна настоява да води тази война, но сметката я плаща цяла Европа."

Протестът ще започне в 18:30 ч. пред фонтана на президентството. Акцията, която се организира във Фейсбук, отново повдига въпроса за импийчмънт на Радев. До момента десните политически сили не са предприели никакви действия в тази насока.

"Чл. 92. от Конституцията на България гласи: (1) Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения. С предстоящото събитие изразяваме възмущението си от последните изяви на президента Румен Радев, с които той не прави нищо друго освен да разпространява пропутинска пропаганда. За нас е крайно неприемливо от президентството да се говорят вече близо година и половина лъжи, манипулации и кремълски опорки в лицето на Румен Радев. За нас той с всяко едно свое действие разединява нацията, затова искаме и неговото отстраняване от поста държавен глава на Република България", пишат организаторите.

Непосредствено след изказването на Радев дойде остра реакция от премиера Николай Денков, който реторично попита: Кога нашият президент има свое мнение – когато е подкрепял Украйна или когато повтаря руски опорки? В социалните мрежи също заваляха критики - Дъно! Позор! Срам! - коментарите след изказването на Радев. От посолството на Украйна в България пък призоваха войната да не бъде използвана за предизборни цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3650

2

ImBlack

17.07 2023 в 13:18

Във "Физика на тъгата" Георги Господинов си задава въпроса - Ако хановете и царете ни ги изобразяваме на кон с меч, как поколенията ще изобразяват настоящите ни власт имащи?
За Радев нещата са ясни - поза нисък партер, разперени ръце на "самолетче", свалени гащи и вирнат за*ник, огрян от червената звезда на Кремъл...
Колко поколения трябва да преминат, за да свършат кремълските блюдолизци в България?

870

1

Constanza

17.07 2023 в 10:46

От посеолствотона Украйна може да неискам войната да се използва за предизборни цели, но именно отношението към войната е основният лакмус.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки