"Който клати кабинета, ще носи отговорност за връщането на ДПС и БСП на власт"

OFFNews 15 март 2015 в 20:44 7061 29

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Петър Москов

"В редица територии у нас държавата липсва. Това не е изказване срещу етнос или някакви специфични хора. Това е борба за справедливост. Аз искам хората да имат равни права, но и равни задължения. Аз говоря от името на тези хора, които си плащат данъците. Конфликтът ни с ДПС е в това, че тези данъци отиват, за купуването на гласовете на този електорат. Аз говоря от името на тези хора."

Това заяви пред Нова телевизия здравният министър д-р Петър Москов.

По повод оставката на вътрешния министър Веселин Вучков Москов обясни, че не одобрява подобно поведение, защото то дестабилизира държавата.

Оставките на Лазаров и Писанчев, заради които Вучков подаде своята, така или иначе щяха да бъдат получени. "Животът ни учи, че понякога трябва да се прехапеш, за да си свършиш работата. Ние сме там, за да вършим точно определени неща. Как се гледам в огледалото заради тези компромиси, аз си знам", коментира Москов. 

Помолен да коментира факта, че има по-висок рейтинг от премиера Борисов, здравният министър посочи, че се радва, като го вижда, защото това за него е доверие в аванс.

Москов отрече, че Борисов се е ядосал заради по-високия му рейтинг и обясни, че когато са научили цифрите, двамата са пътували в един и същи автомобил и в рамките на половин час са си разменяли пикантни и непикантни шеги по този повод.

"С Борисов си имаме взаимно доверие", подчерта Москов, като обясни, че една от причините за това е именно смяната на Лазаров и Писанчев.

"За мен е важно, че нещата от коалиционното споразумение се спазват, че той държи на стабилността на държавата. Какъв е като човек е вече отделен въпрос", коментира той.

"Ние с Борисов, а също ГЕРБ и Реформаторският блок, сме много различни, но имаме зададена обща цел. Този, който дестабилизира правителството, ще носи отговорност за връщането на ДПС и БСП на власт и за забавяне на реформите. Ние сме различни, но имаме една обща ценност – стабилността на държавата и хоризонт", категоричен е министърът.
Москов отново увери, че ще има промени в ръководствата на болниците, които са държали парите си в КТБ в разрез със закона.

"Във всяка болница, която не е спазила регламента, ще бъде сменено ръководството. Ръководителите на тези болници са предпочели да държат парите на книжка, вместо да ги дадат за по-добра техника или за заплати. Затова ще се променят нещата", каза той и поясни, че промените може да не означават на всяка цена смяна на директорите, а да засегнат бордовете и начина на управление.

"Искаме да променим нещата така, че накрая всеки здравноосигурен да се чувства като баровец, като влезе в някоя болница", допълни Петър Москов.

По повод отказа му да приеме оставката на директора на „Пирогов“ проф. Стоян Миланов министър Москов поясни, че д-р Миланов първо трябва да предаде в министерството доклад за спешността, с която се налага да се смени определена апаратура.

По повод случая с починалото бебе след лечение в болницата в Разград Москов обясни, че е назначена проверка и резултатите ще бъдат изнесени публично, а виновните ще бъдат наказани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!