Нинова: Не съм унижавала дъщерята на президента, явно вече е проблем да питаш

Ружа Райчева 07 януари 2023 в 09:59 6656 3

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова силно смекчи позицията си по отношение на евентуалното участие на дъщерята на президента Румен Радев в продукция, финансирана от БНТ. Тази сутрин пред Nova телевизия тя обяви, че е изненадана от силната реакция на думите ѝ и каза, че просто е задала въпрос дали това е вярно и би ли представлявало конфликт на интереси. 

Нинова осъди песента на сценаристите на Слави Трифонов за Лена Бориславова и каза, че всичко си има граници. На следващ въпрос дали децата трябва ли да се намесват в политиката тя отговори "не", след което бе попитана и за случката в парламентарната комисия по култура, където тя отдели изненадващо много време на въпроса с дъщерята на Румен Радев - Дарина Радева.  

Нинова с лична атака по Радев - пита дали дъщеря му участва във филм, финансиран от БНТ

На 2 януари по БНТ беше излъчена телевизионната премиера на продукцията, която е създадена с партньорството на обществената телевизия, въпреки че започва като "crowdfunding" кампания с подкрепата на община Калофер.

''Вече е ясно кой уби Ботев - Максим Генчев'': Критиките към продукцията не стихват

Тази седмица генералният директор на БНТ Емил Кошлуков беше изслушан в парламентарната комисия по култура и медии заради вълната от критики, заляла филма на Максим Генчев. Изслушването беше поискано от БСП, които искаха да знаят на базата на каква предварителна оценка е бил финансиран "Ботев".

Кошлуков за ''Ботев'': Филмът е слаб, не ми хареса. Не всичко, което заснемаме, е шедьовър

"Тази дискусия странно беше изопачена публично, защото въпросът беше вторичен по време на обсъждането", каза днес Нинова. Тя подчерта, че основната дискусия е била за финансирането на филма на Максим Генчев "Ботев". По думите ѝ с парите на данъкоплатците се излъчват филми, които принизяват кумири като Левски и Ботев в абсолютно недопустима светлина.

Корнелия Нинова обясни, че е питала за Дарина Радева заради публикациите и изявленията на самия режисьор Максим Генчев. Действително, още през декември режисьорът потвърждава, че младата актриса Дарина Радева ще участва в новия му филм по повестта на Вазов "Иван Александър" - озаглавен "1349". Филмът е спечелил държавно финансиране - именно от БНТ - в сесията за филмопроизводство тази година.

"Реакцията ме изненада, защото в България явно вече е проблем да питаш - има ли проблем, че с държавни пари през държавна телевизия се случва това, питаш проблем ли е и след това се излива страхотна вълна на негатизивизъм. Това не е унижение за дъщерята на президента", коментира тя. 

На въпрос ще сезира ли СЕМ за участието на дъщерята на Радев във филм, финансиран от БНТ, Нинова отговори, че това изобщо не е било част от дискусията, но по време на дискусията в парламента тя каза, че ще сезира СЕМ и за това.  

Оптимист съм, че ще направим всичко възможно да има редовен кабинет, каза още лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!