Николай Цонев: МВР направи фатален гаф при взривения цех

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2014 в 12:09 3233 5

Николай Цонев

МВР направи сериозен гаф като не влезе веднага след взривовете в завода край Горни Лом. Това коства живота на работниците. 

Това каза бившият министър на отбраната и лидер на "Нова алтернатива" Николай Цонев. 

Според него МВР не са се справили компетентно, като казват, че трябва да минат 24 часа, за да влязат в обекта, където се е случил взривът.

„Тук не става въпрос за взривно устройство, а за взрив, при който не е необходим такъв период на изчакване, обяснява Цонев. Толкова се чака, за да се убедят, че няма да се задейства взривното устройство след превъртане на циферблата на устройството. В случая става дума за друг тип взрив, при който е възможно след като престане, да влязат в сградата и да потърсят хората, които са ранени, за да им се окаже помощ", обясни Цонев.

Бившият военен министър коментира, че не се учудва на подобна некомпетентност при положение, че от 1944г. не са правени никакви реформи в службите на МВР. И това сега дава своите резултати – некомпетентност, занижен контрол, грешни решения по време на кризисни ситуации.

Дали ДАНС знае, че в това завод се извършва утилизация в нарушение и какви мерки е предприела, пита се още Цонев. Според него това за пореден път потвърждава, че там наистина е време някой да си подаде оставката.

Партия „Нова алтернатива” вчера поиска оставката на шефа на ДАНС, след като се установи, че са нахлули в нарушение на закона в офиса на член на листата и кандидат депутат на партията от Силистра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2014 в 21:02

Жалко за загиналите. Но всички си прехвърлят топката. Знаем че навсякъде се работи с допотопни машини и с необучен персонал. Охраната на труда не си гледа работата. Директорите не спазват указанията тях ги интересува само тяхната печалба. Те заплашват постоянно че има други които чакат на портала. И ти какво ще правиш. Щеш не щеш ще работиш. За мижавите 240 лв. И те ще им вземат данак. Поклон

02.10 2014 в 17:47

Те доскоро и оште нямат свестен ЗМВР при всяко правителство нов МВР и смяна на ръководния професионален състав .
Докато навлезе в съштноста на проблема и материята те се сменят правителствата.
Назначенията са политически и на твои мои и наши ваши и затова сме на това дереже БГ.

02.10 2014 в 13:30

Това с изчакването е пълно безобразие. Ами ранените - ако има такива, някои можеше да остане жив. И всичко тгова на фона на поредното увеличение на бюджета на МВР. Явно е, идва диктатура, но не на пролетариата този път

02.10 2014 в 13:01

..от 1944г. не са правени никакви реформи в службите на МВР...

02.10 2014 в 12:33

"некомпетентност, занижен контрол, грешни решения по време на кризисни ситуации" - напълно съм съгласен