"Няма значение кой ще гласува за теб, важното е да подправиш протоколите"

ОFFNews 29 октомври 2015 в 19:16 4620 5

Михаил Миков.

"Местните избори показаха, че няма никакво значение колко души гласуват и кой за кого гласува. Важното е в изборната нощ да преправиш протоколите и да обявиш резултатите, преди да знаеш избирателната активност", коментира резултатите от изборите пред bTV Михаил Миков.

Според него през 2015 г. сме надминали и Бай Ганьо по шмекерии и лъжи, заради което партията ще иска касиране на изборите на много места в страната.

„Няма други избори за тези 25 години, когато първо научаваш резултатите по партии, а чак после натъкмяваш избирателната активност. Така редица бюлетини могат да бъдат направени недействителни и по този начин да се натъкмят резултатите. Три дни не знаем колко е избирателната активност, а в същото време охотно вървят екзитполове”, посочи Миков.

Той даде няколко примера за фалшификации като този, в който кандидат за общински съветник на левицата в София не получил нито един преференциален глас от своята секция, в която лично бил гласувал. В други секции пък има цели партии, които нямат нито един глас.

„Случилото се в Девин е ужасяващо. То бе описано от нашия кандидат за кмет. След като бе заплашвано семейството му, той се отказа от надпреварата там. Подобни случаи има и на други места в страната. Сещам се и за врачанско, където няколко села подават сигнали до полицията, но липсва всякаква реакция. Излезе и запис от Перник, но прокуратурата сметна, че не вижда проблем”, посочи Миков. 

Според него стрелбата с гранатомет по Алексей Петров показва нестабилност в държавата и че правителството не може да се справи. Недопустимо е в населен столичен квартал да се стреля през деня с тежко военно оръжие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови