Ненчев внася три проекта за модернизация в армията

OFFNews 15 март 2016 в 11:49 2691 0

Ненчев внася три проекта за модернизация в армията

Три проекта за модернизация в армията ще бъдат внесени от военния министър Николай Ненчев до няколко дни. Пред журналисти той заяви, че е разговарял преди дни с премиера Бойко Борисов и на заседание на правителството ще бъдат внесени проектите за купуването на нови изтребители, за два патрулни кораба и за машини за Сухопътните войски. Трите проекта възлизат на повече от 1 млрд. лв. 

"Няма никакво забавяне, те са с уредена документация, никакво забавяне няма от наша страна. Както проектът за многоцелевия самолет, така и проектът за двата патрулни кораба и машините за сухопътни войски ще бъдат внесени в следващите няколко дни в Министерски съвет", каза Ненчев.

Единствено поръчката с т. нар. Пустинни котки е под въпрос.

По отношение на поръчката с парашутите Ненчев обясни, че поръчката е спряна и "няма никаква опция да бъде задействана". Парашутите не отговарят на изискванията, за това са върнати на фирмата, която не е успяла да ги коригира.

Той е разпоредил проверка на всички обществени поръчки в МО през последните години. С нея ще се заемат както Инспекторатът при министерството, така и Сметната палата. Той е поискал директорът на "Отбранителна аквизиция" Венислав Цанов да излезе в неплатен отпуск, докато върви разследването. 

Сухопътните войски се нуждаят от около 250 високопроходими машини, които ще трябва да бъдат изплатени да 6-7 години. Тази процедура също беше спряна заради неизрядни документи на участниците, но се очаква да бъде стартирана отново, стана ясно от обясненията на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!