Ненчев: Дискутираме дали да се върне казармата

OFFNews 28 февруари 2016 в 11:48 8488 16

Темата за връщането на казармата се дискутира, поискал съм експертиза, за да се ориентирам по-ясно. Това заяви военният министър Николай Ненчев пред Нова телевизия по повод това, че всички младежи над 18 години вече ще минават на отчет в армията.

„Професионалната армия е много по-добрият вариант за България, но темата с казармата е в прерогативите на Народното събрание", посочи Ненчев.

Той обясни, че според него България трябва да продължи със своята професионална армия.

Дискусиите за това дали да се върне задължителната казарма ще отнемат много време и ще разделят допълнително и нацията, и политическите сили. Връщането на казармата ще доведе до много щети, смята министърът.

По думите му по този въпрос ще е необходима много сериозна дискусия, както и промени в Конституцията. Освен това ще трябва да се реши дали да се запази професионалната армия, с която разполагаме. 

Освен това трябва да се реши и въпросът колко време ще бъде казармата - 3 месеца, 6 месеца, 1 година, дали има необходимост от това и дали има пари за това, както и какво ще правим с българите в чужбина, коментира Ненчев. 

В позицията, в която съм, не мога да не разсъждавам сериозно по въпроса. Още повече, че той се поставя от народни представители. Тази дискусия очевидно предстои, допълни той. 

Министърът подчерта още, че професионалната армия се представя много добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!